Alletiders Juletræ ansætter unge, der står uden beskæftigelse, til at sælge økologiske juletræer.

Alletiders Juletræ ansætter unge, der står uden beskæftigelse, til at sælge økologiske juletræer. 

Alletiders Juletræ er mere end blot et juletræ

ANNONCE: Køber man et Alletiders Juletræ, så støtter man samtidig Mind Movers arbejde med at hjælpe unge til at finde deres rette plads på arbejdsmarkedet.

Tekst og foto af Conny Probst.

ABBETVED: Normalt ligger gaverne under juletræet. Køber man et ”Alletiders juletræ”, så markerer en lille mærkat på træet, at man har givet en ”gave” til unge mennesker, der har brug for selvtillid og en positiv oplevelse på arbejdsmarkedet. 

Herudover har man også doneret 15 kroner til Børnetelefonen. 

Alletiders Juletræ er et socialøkonomisk koncept udviklet af Mind Mover. Juletræskonceptet har eksisteret i syv år, fortæller Jamil F. Mehdi, stiftende direktør hos Mind Mover.

– De sidste to har vi holdt til på Brobjergvej 23. Vi bruger staldbygningen til juletræsværksted.

Mind Mover står bag mange forskellige tiltag, der alle har til formål at uddanne og aktivere unge borgere ved at inddrage dem i skræddersyede forløb. 

– Det handler om at have en succesoplevelse på arbejdsmarkedet. Vi har særligt fokus på unge på kanten af samfundet. Mind Mover er bygget op over min egen historie, siger Jamil.

Positive oplevelser
Alletiders Juletræ ansætter unge, der står uden beskæftigelse, til at sælge økologiske juletræer. 

Ansættelsen har til formål at opkvalificere de unge, give dem selvtillid og en positiv oplevelse, de kan tage med sig videre i livet. 

– Salget af de økologiske og sprøjtefrie juletræer har til formål at støtte udsatte unge i at finde vej til arbejdsmarkedet, vende tilbage til skolen, undgå kriminalitet og overvinde de udfordringer, de måtte stå overfor, fortæller han. 

Salget skal finansiere forløbet
Sidste år kunne vi hjælpe 21 unge med i vores forløb, nogle støttet af skoler, andre af kommuner og nogle via salget af juletræerne. 

– I år ser situationen desværre anderledes ud på grund af besparelser i det offentlige. 

– Det har desværre den konsekvens, at vi ikke kan finansiere de unges forløb, som vi plejer, fortæller Jamil Mehdi. 

– Men jeg nægter at lade de unge i stikken. For jeg har set, hvordan de vokser og blomstrer, når de deltager i vores forløb. Jeg har set dem tage ansvar for deres eget liv, tro på sig selv og skabe en lysere fremtid. 

– Derfor har jeg brugt tid på at overveje, hvordan vi kan fortsætte vores arbejde med de unge, uden at modtage den  samme støtte fra det offentlige. 

Over 1.000 træer
Det kræver ganske enkelt, at vi kan sælge mellem 1.000 og 1.250 juletræer frem til jul. Gør vi det, har vi mulighed for at tilbyde fem til syv unge fra vores lokalsamfund et forløb på fem måneder hos os.

– Mens de unge står hernede og laver juletræsfødder, kan man få en masse gode snakke om skolen, livet, forældrene osv. De samtaler bruger vi til 1:1 samtaler med hver enkelt. 

– På den anden side af jul har vi fået en rigtig god dialog i gang.

– Send os en mail, giv os et kald eller find os på facebook. Og husk på, at det ikke kun er et juletræ, I køber. Det er noget, der er meget dybere, siger Jamil Mehdi.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig