Lejres kommunalbestyrelse besluttede mandag aften, at kommunen skal træde ud af det tværkommunale samarbejde om en fast forbindelse over Kattegat.

De udvalgte kommuner får alle udgifter betalt af arrangørerne, og Tina Mandrup ser frem til at udveksle erfaringer og ideer med borgmestre fra andre dele af verden. 

Borgmester Tina Mandrup er inviteret til FN´s internationale topmøde

Tina Mandrup skal møde borgmestre fra hele verden i forbindelse med COP28 i december. 

LEJRE: På mødet vil der angiveligt være plads til i alt 20 danske borgmestre, og Tina Mandrup er glad for at være blandt dem, der har fået en personlig invitation: 
“Lejre var en af de første kommuner, som meldte sig ind i klimasamarbejdet DK2020. Vi var også blandt de første, der udarbejdede en klimaplan, og den er vi nu i fuld gang med at omsætte i praksis. Jeg kan jo ikke vide det, men jeg vil tro, at det blandt andet er derfor, at jeg har modtaget invitationen”. 
De udvalgte kommuner får alle udgifter betalt af arrangørerne, og Tina Mandrup ser frem til at udveksle erfaringer og ideer med borgmestre fra andre dele af verden. 
“Som Bloomberg skriver, spiller kommuner en særdeles vigtig rolle, hvis verden skal nå sine klimamål og begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Det handler naturligvis om de udledninger, som de kommunale aktiviteter i sig selv giver anledning til. Men det handler især om vores dialog med alle de borgere, virksomheder og andre, som kan være med til at træffe grønnere valg, og som med deres adfærd kan skubbe verden i en mere klimavenlig retning. Klimakrisen kan ikke isoleres til det lokale eller nationale niveau. Krisen er global, og derfor skal vi på tværs af kommuner, lande og kontinenter inspirere hinanden til at tage endnu mere og hurtigere fat på løsninger, der virker.”  

FN’s generalsekretær bakker op om mødet 
Michael Bloomberg er FNs særlige udsending for klima-ambitioner og løsninger (UN Special Envoy for Climate Ambitions and Solutions), og han får opbakning fra generalsekretæren for FN, Antonio Guterres: 
“Byerne er dér, hvor klimakampen groft sagt vil blive vundet eller tabt. Vi skal alle skubbe på for, at arbejdet går hurtigere og når længere. Vi skal fortsætte med at samarbejde, tænke nyt og højne ambitionerne. Det er nødvendigt at mobilisere og udstyre lokale myndigheder med kapacitet og finansiering, så de kan sætte ekstra fart på klimaindsatsen, hvis vi skal bøje udlednings-kurven. Vi skal nå vores mål på 1,5 grader”, udtaler Guterres i pressemeddelelsen fra Bloomberg. 

Local Climate Action Summit finder sted den 1. og 2. december. Interesserede kan læse mere om LCAS og hele klimatopmødet HER.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig