Sidste år skød borgmester Tina Mandrup (V) Klimaugen i gang ved at hejse det grønne bæredygtighedsflag op i Solsikkens flagstang. 

Flere børneinstitutioner arbejder med bæredygtighed i hverdagen

Lejre Kommune ligger på en delt tredjeplads, når det gælder kommuner med flest bæredygtighedsflag.

Tekst af Conny Probst.

LEJRE: 64 børnehaver, vuggestuer og dagplejere i hele landet har i 2023 hejst Grønne Spirers Bæredygtighedsflag. 

Det er en stigning på godt 16 procent i forhold til 2022, fortæller Friluftsrådet.

Kvashegn til kriblekrabledyr, køkkenhaver, uslået græs og affaldssortering. Det er nogle af de tiltag pædagogerne har sat i gang sammen med børnene i 64 børnehaver, vuggestuer og dagplejer, der i løbet af det seneste år har fået bæredygtighedsflag fra Grønne Spirer, som er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. 

Flaget uddeles som anerkendelse af, at børnene introduceres til bæredygtighed, naturens mangfoldighed og en grøn hverdag.

Krav til bæredygtig mærkning
Indsatsen omkring det nye bæredygtighedsflag tager udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan, hvor bæredygtighed nævnes sammen med udeleg og naturoplevelser.

For at kunne søge om Grønne Spirers Bæredygtighedsflag skal børneinstitutionen konkret have arbejdet med grønne aktiviteter med børnene i mindst fire måneder – for eksempel lavet regnvandsopsamling, kvashegn, ladet naturen rode, indført en byttebiks, sået en blomstereng, skabt smådyrsoaser, sat fuglekasser op eller komposteret frokostresterne. 

Mindst en medarbejder skal have deltaget i et kursus eller en konference med fokus på bæredygtighed eller vild natur på legepladsen. 

Og forældrene skal informeres og eventuelt involveres i de grønne initiativer.

I Lejre Kommune har Møllebjerghave i Hvalsø, Solsikken i Gevninge og Børnehuset Skjoldungerne i Lejre   fået tildelt Friluftsrådets bæredygtighedsflag.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig