Annonce. På marken nord for Sæby kirke holder otte lokale kirker igen i år den grønne kirkefestival. Første gang, der blev holdt kirkefestival, var i 2012.

Sangerinden Dorthe Gerlach giver koncert i halmkirken lørdag den 2. september klokken 20.45

Grøn kirkefestival – under åben himmel

Annonce. På marken nord for Sæby kirke holder otte lokale kirker igen i år den grønne kirkefestival. Første gang, der blev holdt kirkefestival, var i 2012.  

SÆBY: Kirkerne i Herslev, Gevninge, Kornerup, Sæby, Gershøj, Skibby, Ferslev og Vellerup inviterer igen i år til kirkefestival den 1. til 3. september. På marken ud til Hornsherredvej, nord for Sæby kirke og præstegård.

Festivalen åbner traditionen tro med sang ved festivalkoret, og i år bliver åbningstalen holdt af biskop i Roskilde stift, Ulla Thorbjørn Hansen. 

Festivalen byder på musik, gudstjenester, workshops, boder, mad og drikke og hyggelige omgivelser at mødes i. 

I år glæder arrangørerne sig særligt til at byde velkommen til bandet Hymner og Ukrudt og til sangerinden Dorte Gerlach. 

Hymner og Ukrudt er en hyldestkoncert til Benny Andersen og Povl Dissing, som for 40 år siden udgav en digtsamling med samme titel. Rasmus Dissing er blandt andre med i orkesteret som forsanger. 

Dorte Gerlach giver koncert i Halmkirken lørdag aften.

Lørdag aften vil der tillige være mulighed for selv at synge med, når der er sangforedrag med salmedigter Iben Krogsdal.

Ved Verdens Ende
Et tilbagevendende indslag i programmet for festivalen er morgenandagten ved Verdens Ende. 

Det er i bunden af Birkebækvej i Vellerup sommerby. Med den skønneste udsigt ud over Isefjorden lytter og synger deltagerne sammen og får frisk morgenkaffe og brød. 

Lørdag eftermiddag ligger en anden af festivalens klassikere; naturvandringen på Sæby-Gershøj caminoen. Det er en cirka ni km lang vandretur primært ad stier gennem det smukke landskab mellem Sæby og Gershøj, med udsigt til bakker, skov, fjord og strand. 

Et grønt udgangspunkt
Festivalen har bæredygtighed, omsorg og ansvar for skaberværket som omdrejningspunkt samtidig med, at man ønsker, at den skal være en god ramme for fællesskab og et mødested i lokalområdet for alle generationer.

I hele festivalens opbygning har man det grønne som udgangspunkt og grundlag. 

I år er der særligt fokus på biodiversitet. Det udfoldes i et krea-værksted, hvor man kan lave naturting. Der er  også et telt med genbrugstøj, som lokale har skænket; her kan andre komme og få tøj ganske gratis.

Det er vigtigt at give tøj længere liv ved genbrug, for, at vi ikke overproducerer og slider unødigt på klodens ressourcer. Har man tøj, man vil donere, så aflever det i Sæby præstegård før festivalen, eller på selve festivalpladsen. 

Hvis man kan lide at læse en god bog, er det en god ide at kigge i den hyggelig bog-bar. Arrangørerne har nemlig været heldige at få en bogsamling, som der må forære videre.

Kan man lide at nørkle, er der hæklecafé for alle på festivalpladsen lørdag eftermiddag.

Økologi
Programmet er bredt og mangfoldigt med mulighed for mange forskellige oplevelser. 

Ind imellem musik og optræden er der mulighed for at slå sig ned på en halmballe på pladsen, nyde en kop kaffe eller en øl eller et måltid mad, mens børnene leger i hoppekirken eller halmlegepladsen. 

Mad og drikke på pladsen er økologisk.

Man kan finde hele programmet på www.trofestival.dk 

Der er fri entré til hele festivalen.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig