Lyndby Havn har været i dialog med Børnehuset Fjordly og Nationalpark Skjoldungernes Land for at sikre, at huset også opfylder deres behov.

Madpakkehus i Lyndby Havn

Lyndby Havn har fået tilladelse til at opføre et madpakkehus på kommunal jord på betingelse af,
at projektet kan godkendes af byggemyndigheden. 

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

LYNDBY: I 2021 besluttede kommunalbestyrelsen at give Lyndby Havn en kommunegaranti til et lån på 1,2 millioner kroner til at ombygge og vedligeholde Lyndby Havn. 

De nye broer og moler blev afsluttet i 2023. 

Nu er havnen gået i gang med næste fase, som er de mere bløde dele af projektet, der blandt andet handler om en delvis opfyldning af det inderste bassin, forlængelse af mastehuset og etablering af et madpakkehus. 

Lyndby Havn består af to matrikler. Den ene ejes af Lyndby Havn og den anden af Lejre Kommune. 

Den matrikel, der ejes af Lejre Kommune, er indtil august 2042 lånt vederlagsfrit ud til Lyndby Havn, der således har brugsret over arealet. 

Et kommunalt ja
Det fremgår af aftalen mellem Lejre Kommune og Lyndby Havn, at Kommunalbestyrelsen skal godkende det, hvis der opføres bygninger eller anlæg på Lejre Kommunes matrikel.  

Kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til, at man opfører det planlagte madpakkehus på kommunens matrikel. En egentlig byggetilladelse ansøges efterfølgende efter gældende regler. 

Madpakkehuset opføres som en tilbygning til det eksisterende grejhus og skal være et sted at samles på havnen, under tag og med adgang til et lille udekøkken, med håndvaskemulighed og med koldt og varmt vand. 

Adgang for besøgende
Tilbygningen er på cirka 30 m2 og opføres i stil med det eksisterende hus, men uden lukkede sider. 

Lyndby Havn har været i dialog med Børnehuset Fjordly og Nationalpark Skjoldungernes Land for at sikre, at huset også opfylder deres behov. 

Byggeriet vil være til gavn for det sociale liv på havnen, og det kan benyttes af både besøgende og borgere med deres faste gang på havnen, herunder bådejere, vinterbadere, vandrere og turister. 

Lyndby Havn står selv for finansiering af projektet via fondsmidler og er ansvarlig for driften, herunder skatter og afgifter. 

Det fremgår af lejekontrakten med Lejre Kommune, at samtlige anlæg på kommunalt areal overgår til Lejre Kommune, hvis Lyndby Havn opløses.  


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig