Der er sket meget siden vi i 2006 overtog GardinExpressen fortæller Heino Bull Bahne, der sammen med sin kone, Bettina Bull Bahne ejer og driver virksomheden Gardinexperten/Magnild Gardiner.

Der er sket meget siden vi i 2006 overtog GardinExpressen fortæller Heino Bull Bahne, der sammen med sin kone, Bettina Bull Bahne ejer og driver virksomheden Gardinexperten/Magnild Gardiner. 

Markisesæsonen er godt i gang

Annonce
Uanset om solen er høj eller lav, kan vi have behov for at lukke lys, varme eller begge dele ude af vores bolig eller virksomhed.  

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

Lejre/Roskilde: – Der er sket meget siden vi i 2006 overtog GardinExpressen fortæller Heino Bull Bahne, der sammen med sin kone, Bettina Bull Bahne ejer og driver virksomheden Gardinexperten/Magnild Gardiner. 

– Efter købet i 2006, gik det stærkt. I 2009 overtog vi Bota Gardiner i Nykøbing Sjælland, GardinExperten i 2016 og sidst Magnild Gardiner i 2021. 

Den efterhånden store forretning er i dag samlet under et tag på Fabriksvænget 18 i Viby.

– Vi har hver vores arbejdsopgaver, fortæller Bettina. Heino, der har arbejdet med gardiner og solafskærmning siden han var 18 år, er ham der tager på konsulentbesøg hos kunden, måler boligen eller kontoret op og byder ind med god sparring til både design og stof. 

– Ofte kan du også finde Heino med en skruemaskine i hånden ude ved vores kunder, når vores to faste montører har lidt for meget at se til, tilføjer Bettina.

Bettina bruger mest tid på kontoret i Viby, hvor forretningens showroom også findes.

– Lige nu har vi flere end 1000 forskellige gardinstoffer på lager, alt fra polyester og bomuld til stoffer, der er recycled af gamle plastflasker fra havet, og som kan anvendes til både gardiner og rullegardiner.

– Uanset om det er en privat- eller virksomhedskunde, er der tit behov for en skræddersyet løsning. Vi oplever ofte, uanset om boligen er ny eller gammel, at ingen af de gængse standardmål passer på den eksakte opgave – og så er det jo guld værd, at forretningen nu har en størrelse, hvor vi kan løse stort set enhver opgave tilføjer Bettina.

Tiderns skifter
Ligesom modetøj, biler og andet design, er gardiner og markiser også under konstant udvikling. Ikke kun design, men også farver og mønstre følger med tiden. 

Blandt det yngre kundesegment er det lige nu loungestilen, der hitter – gardiner i dobbelt lag, med et tæt gardin udenpå og et transparant indenfor. Primært i nordisk stil, dvs. i jordfarver som brun, grå og beige, fortæller Bettina.

Det skal være nemt
– Solafskærmning, der styres med motor, er efterhånden det, de fleste kunder tilvælger. For få år siden skulle styringen ofte ske manuelt, med en kontakt eller fjernbetjening. I dag styres mange løsninger med din egen smartphone via en app. 

-Styringen byder på mange flere muligheder end blot at trække for eller fra. I dag kan styringen sættes i scenarier, så den både kan bruges til at lukke solen ind om morgenen og aftenen, men også som tyverisikring. 

Personlig rådgivning
Enkelte kunder ved præcis, hvad de vil have og hvilke løsninger, der kan opfylde deres krav, ønsker og behov. 

– Andre, faktisk mellem 98 og 99 procent af vores kunder, ønsker personlig og faglig rådgivning. Så kommer Heino hjem til dem med prøver og fortæller, hvad der bedst imødekommer kundens behov og forventninger. Normalt går der cirka tre uger fra bestilling til montøren kommer forbi.

Showroomet i Viby Sj. er altid åbent mandage og onsdage kl. 10-16 – selvfølgelig også efter nærmere aftale.

Ingen stangvarer
– Hos os finder du ingen stangvarer. Vi laver alt på mål og samarbejder med en lokal systue – kvaliteten skal jo med hele vejen rundt om produktet. 

– Vi er ikke interesseret i, at det færdige gardin eller markise kun passer ”nogenlunde” – noget man tit oplever, når man køber ”stangvarer” tilføjer Bettina.

Sol og sommer
– Markisesæsonen er allerede nu godt i gang, og kunderne foretrækker grå og hvide løsninger, fortæller Bettina Bull Bahne.

– Det kan i øvrigt godt svare sig at tage en beslutning omkring en markiseløsning nu. I hele april får vores kunder nemlig en gratis motor med til deres nye markise, fortæller Heino.

Det mest solgte produkt inden for solafskærmning er plisségardiner, der kan betjenes to veje. 

– Enhver kender jo til at komme hjem, træde ind ad døren og nærmest føle, at man bliver ramt i ansigtet af en varmemur eller ikke at kunne finde et sted i boligen, hvor solen ikke blænder. Hvis man har problemer med varmen, så skal man tage solen, inden den rammer glasset. Løsningen, flere og flere vælger, er udvendige rullegardiner og solfiltre. De monteres udvendigt og tager faktisk 60 procent af varmen, slutter Bettina Bull Bahne.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig