Gitte Nordstrand har besluttet at trappe stille og roligt ned, så hun i løbet af et års tid er nede på en enkelt avlshoppe.

Gitte Nordstrand har besluttet at trappe stille og roligt ned, så hun i løbet af et års tid er nede på en enkelt avlshoppe.

Gitte Nordstrand er gået fra at være hestepige til restauratør

ANNONCE
Gitte Nordstrand har haft stor succes med at avle heste. Det er hun i gang med at trappe ned nu, hvor hun er blevet restauratør på Fasaneriet.

Tekst og foto af Conny Probst

LEJRE: Igennem de sidste tre år har golfere og restaurantgæsterne på Fasaneriet kunnet beundre fire af Gittes ungheste på græsarealet, der støder op til golfbanen på Skottehusvej. Heste som Gitte Nordstrand selv har avlet.

– Jeg har redet, siden jeg var syv år, hvor jeg fik jeg min egen hest og den har jeg faktisk endnu. Han er nu blevet 27 år og går hjemme hos mine forældre.

Gitte Nordstrand har tidligere redet dressur på højt niveau. Så kom der børn til, og tiden på hesteryg blev lagt på hylden. Men heste kunne hun ikke undvære.

– Jeg begyndte at avle heste på hobbyplan – for hyggens skyld – så der også blev tid til børnene. Nogle gange lå vi alle sammen og ventede på, at alarmen bippede og en af hestene folede. Så løb vi ud i nattøj og kiggede på, fortæller hun.

Spanien og Kina
Gitte Nordstrand startede med en avlshoppe og endte med fire.

– Det er ni år siden, jeg startede med at avle. Jeg har nu avlet 16 føl efter de fire hopper.

En dag, da hun var på job på Fasaneriet, ringede en mand, der kaldte sig mr. Severo Jurado Lopez for at fortælle, at han var meget interesseret i at købe en af hendes føl.

– Jeg troede, det var telefonfis; indtil jeg fandt ud af, at han er en spansk landsholdsrytter, bosiddende i Danmark og var lige blevet nummer fire ved OL. Senere på aftenen fik jeg en mail fra ham om, at han ville købe det pågældende føl ubeset.

Nogle uger senere gentog successen sig; denne gang var det en kinesisk rytter.

– Jeg stod herude en torsdag aften og solgte en hest til Kina, siger Gitte Nordstrand, der på det nærmeste var dybt rystet. Gitte har sidenhen solgt flere gode føl, der alle har leveret rigtig flotte resultater inden for ridesporten.

-Jeg har valgt at slutte på toppen; ved VM i august modtog jeg en sølvmedalje for en tre-års hoppe, jeg har avlet. Tidligere har jeg fået en bronzemedalje for mit avlsarbejde. 

Gitte Nordstrand har besluttet at trappe stille og roligt ned, så hun i løbet af et års tid er nede på en enkelt avlshoppe. Men hun vil ikke afvise, at hun kunne finde på at tage avlsarbejdet op igen, når hun bliver ældre.

Sin egen herre
Gitte Nordstrand har været i restaurationsbranchen i 20 år. 

Hun startede med at servere i det lokale forsamlingshus sammen med sin mor og har også været med til at starte et forsamlingshus i Fuglebjerg, helt fra bunden. Hun har tillige været en del år hos Comwell Roskilde, hvor hun havde en god læremester i stedets kvindelige direktør. 

Drømmen om at være sin egen herre, har hun gået med i nogle år. 

Fasaneriet har været hendes arbejdsplads de sidste otte år. I 2020 hørte hun flere gange køkkenchef Johnnie Andreasen tale om, at han godt kunne tænke sig, have nogen til at overtage ”butikken” hen ad vejen.

– I december 2020 spurgte jeg ham, om han på et tidspunkt kunne tænke sig at sælge sin forretning til mig. Han fik lidt af et chok, så jeg foreslog, at han gik hjem og summede lidt over det. Den næste dag, havde han tænkt tingene igennem og var faktisk allerede gået i gang med at planlægge, hvordan en eventuel overtagese kunne se ud, siger Gitte med et stort smil.

Verdens bedste ide
– Vi var ved at sætte havemøblerne til vinteropbevaring, da Gitte spurgte mig, hvordan det gik med at finde en kompagnon – og foreslog samtidig, at det jo kunne blive hende, siger Johnnie Andreasen.

– Det sagde jeg i høj grad ja til. Det var det mest perfekte, der kunne ske: En dygtig kvinde, der oven i købet kendte butikken, vores stamkunder og vidste, hvad hun gik ind til. Jeg kunne godt se, at det var verdens bedste idé.

Så rendte planerne desværre ind i en lang corona-nedlukning, og først i november 2022 blev papirerne underskrevet.

Hjertevarmt miljø
– Jeg vil rigtig gerne have, at det fortsætter med, at alle føler sig velkomne her i Fasaneriet og bliver modtaget af et smilende og venligt personale. Jeg går også meget op i, at serviceniveauet er højt. Professionelt og samtidig imødekommende. 

– Det var det hjertevarme miljø, jeg faldt for, da jeg startede, fortæller hun.

Fremtiden
Det vigtigste for mig er, at vores kunder føler sig velkomne her på Restaurant Fasaneriet og altid bliver modtaget af et smilende,  venligt og kompetent personale. Når det er sagt, så er det naturligvis alfa og omega, at vi kan stå inde for kvaliteten af vores mad – og det kan vi, understreger Gitte Nordstrand.

– Det var det hjertevarme miljø, jeg faldt for, da jeg startede på Fasaneriet – stedet har en uforklarelig rar sjæl, fortæller hun.

– Johnnie har i øvrigt lovet, at hanfortsætter mange år endnu –  også efter, at jeg har overtaget hele butikken, slutter Gitte Nordstrand med et glimt i øjet.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig