Restaurantchef Gitte Nordstrand og køkkenchef Johnnie Andreasen arbejder tæt sammen for at sikre, at maden og restaurantens gæster er i absolut fokus, hver dag, hele året.

Restaurantchef Gitte Nordstrand og køkkenchef Johnnie Andreasen arbejder tæt sammen for at sikre, at maden og restaurantens gæster er i absolut fokus, hver dag, hele året.

Herude er stemningen altid varm og hygelig

Annonce: Næste store ”sauceprojekt” på Fasaneriet bliver den brune sauce til Mortensaften-anden. Det tager 12 timer af koge fonden på andeskrogene.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

LEJRE: – Mortensaften har vi haft i alle årene. Det er en fast og hyggelig tradition her på Fasaneriet, fortæller køkkenchef Johnnie Andreasen.

– Vi får besøg af cirka 150 gæster Mortensaften og leverer 50 kuverter ud af huset. Menuen i år er vores hjemmerøgede laks og klassisk andesteg. Alle gæster får både lår og andebryst – og så serverer vi vores lækre æblecrumble til dessert. 

– Vores ænder er danske og de bliver selvfølgelig langtidsstegt. Efter partering, går jeg i gang med at koge fonden på andeskrogene. Det er vigtigt, at man har en kraftig andefond. Efter 12 timer er smagen trukket ud af skrogene, og så bliver fonden kogt med masser af urter, siet, reduceret og så har jeg grundbasen til saucen. Og så skal der selvfølgelig piskefløde i – rigeligt med piskefløde, smiler Johnnie.

Herude er der altid sauce nok. Vores gæster spiser cirka en sovsekande hver. Det gør de i øvrigt også hver tirsdag, når vi serverer stegt flæsk og persillesovs. 

Der er fuldt hus stort set hver eneste tirsdag – en dundrende succes, siger Johnnie Andreasen. Men det er ikke kun maden, der skal spille, fra køkken til tallerken – god mad skal altid ledsages af god betjening, udstrakt service og en hygge og atmosfære, der er så god, at du får lyst til at komme her igen. Man kan nærmest sige, at madoplevelsen går hånd i hånd med den stemning og atmosfære, du møder i restauranten – den ene virker ikke uden den anden, slår Johnnie fast.

Jul og nytår
Fra den 17. november er Fasaneriet klar med julefrokoster og julebuffeter både til firmaer og til private.

– Vi serverer julemaden både i restauranten og ud af huset. Man kan selv hente maden eller vælge at få den leveret.

Nytårsmenuen er såmænd også på plads: Indbagt skaldyrssuppe med butterdejslåg, vores hjemmerøgede laks, oksetournedos og chokoladeganachekage med pasionsfrugtfyld og champagnesorbet.

Sidste år valgte mere end 1000 mennesker at lade Fasaneriet stå for nytårmenuen, siger Johnnie Andersen. Der også har en forklaring på succesen, tilføjer han,

– Kærlighed til mad og det gode håndværk. Tilsat godt humør og tidligt op, så kommer du langt, slutter køkkenchefen.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig