Børnehuset Myretuen kommer til at ligge centralt i Trællerup ved siden af byens skole.

Gråkjær skal opføre daginstitution i Gevninge

Lejre Kommune har udpeget Gråkjær som totalentreprenør til opførelsen af Børnehuset Myretuen i Gevninge.  Projektet har til formål at skabe et fremtidssikret byggeri, der understøtter børnenes trivsel og udvikling og samtidig prioriterer CO2-reduktion og klimatilpasning.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

GEVNINGE: Lejre Kommune har udpeget Gråkjær som totalentreprenør til opførelsen af Børnehuset Myretuen i Gevninge.  Projektet har til formål at skabe et fremtidssikret byggeri, der understøtter børnenes trivsel og udvikling og samtidig prioriterer CO2-reduktion og klimatilpasning.

GEVNINGE: Med Svanemærkningen vil byggeriet leve op til skrappe krav til materialer, selve byggeprocessen og brugsfasen samt håndtering og genbrug af byggematerialer.

To børnegrupper 
Børnehuset Myretuen kommer til at ligge centralt i Trællerup ved siden af byens skole. 

Det skal rumme både vuggestue og børnehave, og der er derfor blevet lagt vægt på at tilgodese begge grupper i husets arkitektur, indretning og funktioner, både indendørs og udendørs. 

Myretuen opføres som et træbyggeri med træbeklædning, hvilket reducerer brugen af traditionelle materialer som beton, glas og stål og dermed CO2-udledningen. 

Yderligere initiativer inkluderer installation af varmepumper, solceller og grønne tage samt klimasikring af regnvandsudledning. 

Byggeriet udføres i samarbejde med GPP Arkitekter og Stokvad Rådgivende Ingeniører og forventes at blive påbegyndt i sommeren 2024 med forventet færdiggørelse ultimo 2025. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig