På havnen i Ejby er 2a fra Firkløverskolen på udflugt. Med net fisker de fra den lille flydeponton – og det er fortrinsvis krabber og små rejer, som kommer i nettet. Indtil videre er det blevet til 3 krabber i varieret størrelse. Eleverne prøver at friste med en skive spegepølse, men krabberne synes mere optaget af at finde en vej ud af det nye og fremmede miljø i plastikbaljerne.

Rundt i Lejre med Dumong – Efterår

Man møder så mange spændende og sjove ting, når man bevæger sig rundt i Lejre. Og har man som Robert altid sit kamera med, så bliver turen dokumenteret i små interessante historier, som deles i både LejreMagasinets fysiske udgave og her på onlinedelen, mitlejre.dk.

Tekst og foto af Robert Dumong

TID TIL AT SPRØJTE.

Høsten er for længst i hus, og nu gælder det klargøring af jorden til næste års afgrøder. Mellem Skullerup og Kisserup kan man observere en traktor med en påmonteret sprøjte, som i omfang giver associationer til at : nu er den vist lige ved at lette. Den bliver dog på jorden med sine udbredte arme.

Høstfest på Felix.
I det herlige efterårsvejr, som undertiden ligner sommer, blev der arrangeret høstfest omkring Felix. Det er ved at være en tilbagevendende tradition. Mange lokale producenter havde mindre boder og præsenterede deres produkter kompetencer  og fremmødet og interessen var overvældende. Et stærkt orkester satte stemningen i vejret, og fangede i perioder de besøgende, så der blev plads mellem boderne. Der blev gjort mange gode køb hos de kreative producenter, som beredvilligt demonstrerede deres kunnen og aftaler blev indgået.

Faste baller på marken.
Efter græsmarkerne er blevet høstet og har ligget til tørring nogle dage, samles de spredte rækker og afgrøden pakkes i store baller, som ligger spredt over marken. Det næste der sker er vognen, som samler faste baller, dukker og og de mange faste baller samles og køres væk. Det må stå hen, om de tæt pakkede baller også afhentes, hvis ikke de er faste! 

Udvidelse af Kattinge Vandværk .
På vejen mellem Kattinge og Herslev er en person travlt beskæftiget med en metaldetektor. Han registrerer om der er ledninger eller rør i jorden, og markerer hvor sådanne findes. Det er planlagt at Rishøj og sommerhusbebyggelsen tæt ved for fremtiden skal have vand fra Kattinge Vandværk. Den praktiske del af arbejdet består i en række huller mellem vandværk og modtager, og fra hul til hul skydes så rør igennem til modtager er nået. 

Gevninge Forsamlingshus 20. sep.
Omkring 50 var mødt frem. Da Venstre Køge/Lejre- kreds holdt opstillingsmøde.  Morten Dahlin, som stillede op uden modkandidater, blev valgt med akklamation, og det ville også have været om det ikke havde været tilfældet, da Morten på meget flot måde, som ordfører for Venstres folketingsgruppe, har markeret partiet meget flot frem til dato. Morten holdt en inspirerende tale – og svarede godt på spørgsmål fra salen, og inden havde minister for digitalisering og ligestilling fortalt om sit virke.

Gravhøjene ’barberes’.
Lejre vrimler med minder fra fortiden og det er vigtigt at vedligeholde dem.Fire hold fra Kommunen er på vej rundt for at trimme gravhøjene, som i det gode vækstmiljø er blevet tæt bevokset. De har omkring 15 gravhøje hver. Nu ryddes græsset – og højene kan igen fremstå i deres vælde.

Det er tredje år kommunens egne folk påtager sig denne opgave, og det fortælles at være en stor fordel, at kende højen fra gang til gang. Nogle steder dækker den høje, tætte vegetation over større sten, som det ikke er rart at ramme med savklingen. Men det er muligt at huske fra gang til gang, hvor de store sten befinder sig 

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig