Æbleland, der har udviklet en mousserende, alkoholfri æbledrik, baseret på lokale, økologiske æbler blev bevilget 400.000 kroner til maskinelt produktionsudstyr.

Sauna, socialøkonomisk systue og æblebrus

I 2023 støttede LAG Fjordlandet ni projekter. I år har foreløbig fem projekter fået tilsagn om økonomisk støtte. 

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

LEJRE: LAG Fjordlandet støtter projekter, der skaber liv og vækst i lokalsamfundet.  I 2023 blev der uddelt to millioner kroner til ni projekter i Lejre og Frederikssund kommuner: Puchtours fik 86.000 kroner til at udvide antallet af Puch Maxi’er, som man bruger til guidede ture og individuel udlejning til turister.

Lyndby By- og Bådelaug fik en økonomisk støtte på 100.000 kroner til en sauna til de aktive vinterbadere. Foreningen Venslev Kulturhus modtog 340.000 kroner til et nyt indgangsparti og til handicapvenlige toiletter. Osted Kulturhus modtog 150.000 kroner til renovering af den store sal.

Rådgivningsvirksomheden Jordkontakt modtog 140.000 kroner til maskinel opgradering.

Brænderiet Gedelille, der producerer brændevin med lokale bær og frugter, blev bevilget 346.000 kroner i LAG-støtte til at automatisere nogle af processerne. 

Æbleland, der har udviklet en mousserende, alkoholfri æbledrik, baseret på lokale, økologiske æbler blev bevilget 400.000 kroner til maskinelt produktionsudstyr.

Hegnsholdt blev bevilget 140.000 kroner til at omdanne en bygning til et fælleslokale for foreninger og lokale forsamlinger. 

Årets første bevillinger
I 2024 har foreløbig fem projekter fået tilsagn om LAG-støtte. Her venter man dog på endelig godkendelse fra Landdistriktsstyrelsen.

Ny Tolstrup har fået tilsagn om 224.000 kroner til et stort fællesområde.

Cykelklubben Viking i Frederikssund har fået lovning på 275.000 kroner til udvidelse af en mountainbike-bane.

Og endelig har LAG Fjordlandet – på et konstituerende bestyrelses- og indstillingsmøde primo juni – udvalgt tre projekter, der modtager økonomisk støtte for deres innovative og bæredygtige tilgange:

Hvalsø Byforum med projektet Jætternes Dal. Harebakkegårdens Grundejerforening til renovering af mole og Gershøj Forening 111 med støtte til renovering af Gershøj Landhandel og Kulturcafe.

Næste ansøgningsrunde har deadline den 15. september 2024. 

Se mere på:
www.lag-fjordlandet.dk


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig