Ledreborg Palace Golfclub ligger i et af de mest naturskønne områder i Danmark. Det flotte klubhus med Restaurant Fasaneriet ses i baggrunden.

Ledreborg Palace Golfclub ligger i et af de mest naturskønne områder i Danmark. Det flotte klubhus med Restaurant Fasaneriet ses i baggrunden.

Velkommen til begynderforløb 2023 på Ledreborg Palace Golf Club

ANNONCE
Når Ledreborg på søndag den 30. april inviterer til Golfens Dag, tilbyder klubben også et 3 måneders prøvemedlemskab til en stærk pris.

Tekst af Klaus W. Rasmussen

OSAGER: – Det er et stor og dejligt stykke arbejde, som mange ikke troede, kunne lykkes, siger Lajla Hornshøj, da vi mødes på Hvalsøvej 27, hvor 14-årige Orchids’s Pink står opstaldet.
Hesten, der er 50 procent araber, 25 procent New Forest og 25 procent Palomino, hentede Lajla Hornshøj i Ikast, da den var fem år gammel.
-Den skulle aflives, siger hun og stryger Pink kærligt over ryggen. Den skulle have været dressur- og springhest, men stutteriet magtede hende ikke. Hun var håbløs i deres øjne, havde stået fire måneder stort set alene og var blevet menneskesky og bange for alt og alle.
Lajla Hornshøj fik lov til at købe ponyen for slagteprisen. Pink blev indlogeret på samme sted som Lajla’s gamle hest Laeca og anbragt i en boks, hvor hun var skærmet fra at få for mange indtryk. Efter to år døde Laeca, 21 år gammel.
-Laeca var en fantastisk læremester for Pink i sine sidste år.

En håndhest
Lajla Hornshøj lavede en masse med sin gamle hest i folden – der var indrettet til de to – så Pink bare kunne se på.
-Jeg startede jeg med at ae hende på afstand, så jeg ikke overskred hendes grænser. Efter to uger kunne jeg begynde at røre hende, og efter en måned red jeg på Laeca og havde Pink ved siden af som ”håndhest”.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig