Sælger du huset gennem os, som lokal mægler, så er du med til at styrke lokalsamfundet, påpeger Ege Christiansen.

Ege Christiansen: Jeg tror, at forvirringen omkring de nye vurderinger har holdt mange købere tilbage, det vil det formentlig gøre, indtil de reelle tal på grundskyld (ejendomsskatter) og ejendomsværdiskat foreligger.

Boligmarkedet venter på tre procents lån

ANNONCE: De fleste købere er lige nu afventende, fortæller ejendomsmægler Ege Christiansen fra Ege Bolig.

Del denne artikel

LEJRE: – Min fornemmelse er, at der er købere på markedet. Men de afventer og ser om renten falder. Sådan lyder meldingen fra ejendomsmægler Ege Christiansen fra EgeBolig Kirke Hyllinge og Lejre.

– Der er solgt færre boliger i forhold til sidste år; den høje rente har holdt køberne tilbage. Og samtidig er banker og kreditforeninger meget strikse i deres bevillinger.

– I vores butik havde vi nogle stille måneder i januar og februar. Men pt. har vi travlt – med  10 solgte ejendomme den sidste måned.  

– Endvidere har mange sælgere nu sat deres ejendomme til salg. Så pt. oplever vi  stor aktivitet i butikken. 

-Fredag den 28. juni – satte  vi tre sommerhuse til salg i henholdsvis Kyndeløse, Gershøj og Vellerup og to helårshuse til salg i henholdsvis Lyndby og Hvalsø.  

Sommerhuse
Sommerhuse er pt. meget efterspurgte, fortæller ejendomsmægler Ege.

– Det virker som om, at det er blevet lidt af  en ”folkesport” at bo i sommerhus og nyde friluftslivet med haven, fjordene og naturen i vores markedsområde. 

– Mange sommerhusejere kan køre på job fra sommerhuset;  afstanden til Roskilde og København er ikke længere, end at det kan nås inden for 45 minutter.  

Det nye vurderingssystem
– Uroen omkring de nye vurderinger virker til at have aftaget – men mange sælgere og køber har svært ved at forstå det nye vurderingssystem, og vi bliver ”bombet” med spørgsmål omkring det, fortæller Ege Christiansen.

– Vi forsøger på bedste evne at forklare reglerne. 

– Jeg tror, at forvirringen omkring de nye vurderinger har holdt mange købere tilbage, det vil det formentlig gøre, indtil de reelle tal på grundskyld (ejendomsskatter) og ejendomsværdiskat foreligger. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig