Projektleder Hanne Fritzböger Rau

Projektleder Hanne Fritzböger Rau

Danmarks dejligste havefest

Det er temaet for årets livsstilsudstilling på Ledreborg, hvor langt over 200 udstillere i fire dage står klar med et bredt udvalg af produkter og aktiviteter for hele familien.

Tekst og foto af Conny Probst

LEJRE: ”Vi står for en livsstil, der består af mange andre ting end tøj. Det er en livsstil, hvor man rører sig, dyrker sport, spiser sundt, er kulturelt interesseret”. Sådan skrev Alt for Damerne i 1987. Tilføjer man ord som design, have, kunsthåndværk, gastronomi, børnefamilier, outdoor-living og velvære, så har man opskriften på Ledreborg Livsstilsdage anno 2023.

– Vi har brug for lidt fest og for at slippe foråret løs, siger projektleder Hanne Fritzböger Rau, der pt. har solgt 236 stande til livsstilsdagene på Ledreborg den 26. – 29. maj.

Hendes arbejde med livsstilsudstillingen startede allerede på den sidste udstillingsdag i 2022. For mange af udstillerne vil gerne sikre sig den samme plads igen næste år. Men det er bestemt ikke lutter gengangere, man møder på årets fire livsstilsdage. 

– Vi har aldrig haft så mange nye udstillere med som i år, fortæller Hanne Fritzböger Rau.

– Der kommer en hel del kunsthåndværkere og innovative, nye udstillere. Fra Løvens Hule kommer eksempelvis Ildbordet og Floell. Vi har flere nordiske udstillere med i år. En af de store nyheder er et Tiny House – ti meter langt og fire meter højt – fra Vagabondhaven i Sverige.

Gastronomi og have
Mange af udstillerne inden for havesegmentet bruger en hel del tid på at bygge deres udstillinger op, fortæller Hanne Fritzböger Rau.

– Der kommer en udstiller med kastanjehegn, og i Ledreborgs springvand kommer der store krukker, som svæver på vandet. Man kan også få store oliventræer i krukker med indlagt varme.

Det er svært ikke at lade sig friste af de mange smukke blomster og buske rundt omkring på standene – og besværligt at slæbe rundt på dem. Det er der heldigvis råd for: På stand A30 er der plantehotel, hvor de nyindkøbte planter kan opholde sig, medens man inspicerer resten af standene.

Gastronomien fylder også meget i år. Og nogle af udstillerne kommer langvejs fra. Man kan eksempelvis købe oste fra Holland og delikatesser fra Middelhavslandene. 

– Der er også dejlige restauranter rundt omkring, hvor man kan få alt lige fra pandekager og flæskestegssandwich til vegetariske festmåltider. Og plantebranchen holder fællesspisning i den gamle familiesal for over 200 heldige besøgende, siger Hanne Fritzböger Rau.

Børn i naturen
– Vi lægger stor vægt på børn og børnefamilier. Alle skal have en dejlig dag i naturen. I Børneland er der opvisning med hyrdehunde, man kan hilse på et æsel, løbe forhindringsløb og highjumpe i trampolin.

Nationalpark Skjoldungernes land står klar med bål og skumfiduser, og Danmarks Jægerforbund har etableret en jagtsti, hvor man undervejs skal svare på spørgsmål.

Er man til den spirituelle verden, så står 25 udstillere klar med spirituelle smagsprøver. Og Lauritz.com ’s eksperter vurderer de besøgendes egne vintageskatte.

-Der er også små foredrag og orgelkoncerter i slotskapellet. På hjemmesiden kan man se programmet for hver dag. 

– Og så skal man også være opmærksom på, at der er rabat, hvis man køber sine billetter online inden den 1. maj, forklarer Hanne Fritzböger Rau.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig