Lyndby Havn har 50 bådpladser, som tilbydes medlemmer af Lyndby By- og Bådelaug.

Sæludsætning og molefejring

Lyndby Havn inviterer alle interesserede til en festlig indvielse af  den nye havnemole.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

LYNDBY: Lyndby Havn, som oprindeligt var et lille bådeleje, er gennem årene blevet udbygget til en moderne lystbådehavn og har i år opnået status som en klasse A havn. 

Havnen har 50 bådpladser, som tilbydes medlemmer af Lyndby By- og Bådelaug. Er der ledige pladser, kan de også udlejes til bådejere uden for medlemsområdet.

Det er en privat andelshavn, men søndag den 9. juni,  hvor man  indvier den nye havnemole, byder man alle velkommen til at deltage i fejringen og opleve den gode stemning.

Den nye havnemole er tegnet af Ole Nielsen og opført af Havnebyg ApS. Projektet er blevet muligt gennem et kommunekreditlån – som Lejre Kommune har stillet garanti for – samt havnens egne opsparede midler. 

Derudover har Friluftsrådet og Nationalparken Skjoldungernes Land ydet økonomisk støtte til projektet.

Ny sælsten
Arrangementet starter klokken 14 og byder både på taler, harmonikaspil, grillpølser, sæludsætning, sejltur med vikingeskibet Nidhug og indvielse af sælstenen.

Sæludsætning er et traditionsrigt ritual, hvor bådelaugets sælskulptur af beton bliver sejlet ud på den store sælsten, der ligger i fjorden syd for havnen. 

”Sælstenen” er en ny sælskulptur i sten, som indvies på dagen. 

Skulpturen er lavet af billedhuggeren Åse Carstensen, der bor i Lyndby og har doneret den til Lyndby Havn.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig