Ældre Sagen har meget at byde på. LejreMagasinet har besøgt Bramsnæs-afdelingen, der holder til på Østergaard Aktivitetscenter i Lille Karleby.

Bestyrelsesmedlemmer har været medlem af Ældre Sagen mellem 15 og 40 år. Fra v. Lillian Kesby Nielsen, Hanne Roos, Jytte Vestergaard Fritz, Svend Aage Jørgensen, Lillian Demescko, Birgitte Gjedde Roed, Flemming Dahl Jensen, Kirsten Annette Rosenberg og Margit Tholstrup Pedersen.

Ældre Sagen tilbyder tryghed og fællesskab

Ældre Sagen har meget at byde på. LejreMagasinet har besøgt Bramsnæs-afdelingen, der holder til på Østergaard Aktivitetscenter i Lille Karleby.

Tekst og foto af Conny Probst.

BRAMSNÆS: Der bliver budt på hjemmebagt æblekage og creme fraiche af den fyldige slags, da LejreMagasinet træder indenfor i et af mødelokalerne på Østergaard Aktivitetscenter. 

Forud er gået et timelangt møde, og nu kan de ni forsamlede bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i Ældre Sagen Bramsnæs slappe lidt af og fortælle om de mange og forskelligartede aktiviteter, afdelingen står bag. 

– Vi er 2.200 medlemmer i Bramsnæs-afdelingen, fortæller Lillian Demescko, der tiltrådte som formand for et halvt år siden. Ved sidste årsmøde kom der fem nye med i bestyrelsen. 

– Vi arrangerer busudflugter, dagsture, rejser, arrangementer og kurser – og Ældre Sagen er vært ved en bustur for besøgsvenner og besøgsværter, remser formanden op.

– Og så tilbyder vi ”hjælpende hænder” inden for småtingsafdelingen. Måske skal man have hjælp til at hænge rullegardinet op, skal have skiftet en pære i lampen, båret krukker ind osv. Får vi et opkald, så vurderer vi, om det er noget, vi kan påtage os.

Gymnastik, sang og et lille prik
To medlemmer af Bramsnæs-afdelingen står for de daglige tryghedsopkald, der bliver foretaget mellem klokken otte og ni om morgenen.  Og afdelingen regner med, at når oktober er omme, så er 400 ældre borgere blevet vaccineret i Østergaard Aktivitetscenter.

– Der er også et socialt aspekt. Når vi står for vaccinationerne, så kan man bagefter sætte sig ind i stuen og få et lille stykke chokolade, fortæller Lillian Demescko.

Herudover samarbejder Bramsnæs-afdelingen med plejehjemmet Ammershøj.

– Vi kommer ned og arrangerer stolegymnastik og synger med de ældre. Vi har cirka 25 aktive medlemmer, vi kan trække på til den slags aktiviteter.

I løbet af året kommer der forskellige café-eftermiddage med skiftende foredragsholdere.

– To gange om året spiser vi sammen, og hver torsdag er vi en flok der går en times tid. Vi har sat gang i andre faste aktiviteter som bowling i Holbæk og tyskundervisning. 

Næste arrangementer på den fyldige aktivitetsliste er et Mortens And-arrangement og en juletur til Svendborg med julekoncert og overnatning.

– Og så holder vi selvfølgelig nytårskur med bobler, kransekage og besøg af ”dronningen, siger Lillian Demescko.

Tryghed
Ældre Sagens afdelinger i Bramsnæs, Hvalsø og Lejre tilbyder tryghedsopkald, besøgsvennetjeneste, støtteperson i hjem, der er ramt af demens, bisidderordning hvis man brug for, at en neutral person deltager i et møde med offentlig myndighed og En Hjælpende Hånd.

Som medlem af Ældre Sagen kan man gratis ringe til Ældre Sagens jurister og socialrådgivere, der kan  vejlede i praktiske spørgsmål. 

Man kan deltage i Ældre Sagens arrangementer overalt i landet.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig