En del af Roskilde/Lejreteamet fra venstre: Mette Elmann Johansen, statsautoriseret revisor, Natalia Brungaard Kanstrup, Outsourcingchef og Michael Vejgaard Hansen, statsautoriseret revisor.

Bæredygtighed og digitalisering i fokus – fra krav til konkurrencefordel

Annonce: Revision og rådgivningsvirksomheden Beierholm, som yder 360 graders rådgivning til mindre og mellemstore virksomheder, mærker at flere virksomheder øger fokus på digitalisering og bæredygtighed.

Udover at hjælpe med revision, regnskab og bogføring, rådgiver Beierholm om forretningsudvikling og tilbyder en række specialiserede rådgivningsydelser, der kan tilpasses de enkelte virksomheders behov – herunder også digitalisering og bæredygtighed, som i stigende grad lægger sig højt på virksomhedernes prioriteringslister.

Digitalisering af forretningen skaber mere ”kvalitetstid”
Den 1. juli i år bliver de første virksomheder med regnskabsår, som afslutter 30. juni, omfattet af bogføringslovens krav om at benytte et digitalt bogføringssystem fra førstkommende regnskabsår. Derfor har mange virksomheder nu en særligt god grund til at speede digitaliseringsprocessen op. Men det handler ikke kun om krav, det handler også om konkurrencefordele.

”Aktuelt arbejder vi meget med digitalisering af vores kunders bogholderi i form af fuldautomatiserede løsninger indenfor betalinger, løn og bilag. Det handler selvfølgelig om at leve op til krav i den nye bogføringslov, men det handler i lige så høj grad om, at drage fordel af den øgede værdiskabelse, der sker, når du digitaliserer din forretning, forklarer Michael Vejgaard Hansen, statsaut. revisor og partner hos Beierholm Roskilde.

Her har Beierholm blandt andet en større outsourcingafdeling med specialister, der dagligt implementerer digitale løsninger hos mange forskelligartede kunder. 

”Digitalisering handler om at bruge tiden lidt bedre, end vi gør i dag. Hvorfor bruge 5 minutter på at rode efter et bilag i et ringbind, når man kan søge det frem på skærmen på et øjeblik? Hvorfor bruge tid på månedsrapportering, når man kan få tallene serveret på et sølvfad efter behov? Digitalisering giver mulighed for at bruge færre kræfter på rutineopgaver og flere på udvikling af forretningen. Det giver også et bedre dataoverblik, som kan styrke det daglige beslutningsgrundlag, ligesom automatiserede processer sikrer øget effektivitet”, fortæller Natalia Brungaard Kanstrup, outsourcingchef hos Beierholm Roskilde. 

Bæredygtighed skal ind i forretningsstrategien
Sideløbende med digitaliseringsprocesserne har bæredygtighed stort fokus hos mange virksomheder. Også her er der ny lovgivning at leve op til, men igen handler det mindst lige så meget om, at fremtidssikre forretningen.

”Selvom de mindre og mellemstore virksomheder i første omgang ikke direkte rammes af lovgivning på området, så sker det indirekte i form af krav fra leverandører og kunder. Men det er også en velkommen mulighed for at skabe konkurrencefordele og innovativ forretningsudvikling. Det handler om at se bæredygtighed og den grønne omstilling som en mulighed og ikke en omkostning. Der er mange fordele. Selvfølgelig bidragene med positive resultater for miljø og samfund – men også for virksomheden, fortæller Michael Vejgaard Hansen og uddyber; ”Vi ser, hvordan arbejdet med bæredygtighed giver engagerede medarbejdere og et godt udgangspunkt for at tiltrække ny arbejdskraft. Mange opnår også konkrete besparelser, ved at optimere produktionsprocesser og reducere mængden af anvendte ressourcer. Vi ser det styrker konkurrencekraften og skaber nye forretningsmuligheder, fordi nye produkter udvikles, mens nye markeder eller partnerskaber viser sig. Det er handler først og fremmest om at komme i gang. Det kan være lettere sagt end gjort, men tag det et skridt ad gangen”.

Første skridt kan være at deltage i Beierholm Bæredygtigheds nye netværksforløb, som har til formål at gøre bæredygtighed og den grønne omstilling mere håndgribelig og overskuelig for mindre og mellemstore virksomheder. Her klædes deltagerne på til at introducere bæredygtighed i deres virksomhed, og får samtidig mulighed for at netværke med ligesindede, der også ønsker at være en del af den grønne omstilling.

Læs mere om netværk, bæredygtighed og digitalisering på beierholm.dk eller kontakt dit lokale Beierholm kontor direkte, hvis du ønsker at vide mere om dine muligheder.

FAKTA

Beierholm tilbyder bl.a. også rådgivning om:

· Skat, moms og afgifter

· IT-revision og IT-sikkerhed

· Investering, finansiering og pension

· Køb og salg af virksomhed

· Iværksætteri og startups


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig