Gevninge Ådal tog også godt imod de store vandmængder.

Da Pia bragte en hilsen fra Gaia

Tekst og foto af Robert Dumong

LEJRE: Gaia er, ifølge græsk mytologi, Jorden. Hun beskrives som jordens gudinde, men fremstår også som Jordens både fysiske statur og dens sjæl. Hun er moder til alt liv på Jorden.

En teori går ud på, at Jorden er en levende organisme med en sjæl, og at moder jord, helt bogstaveligt, er vores moder i form af at Gaia, som har skabt os og alt andet liv, som hun ønsker det. Dermed er menneskets eksistens ikke længere en ren tilfældighed, men et bevidst ønske fra en iboende logik. Alle mennesker, alt liv er spirituelt forbundet og indgår i den samme energi.

Hvis vi følger den tankegang, kan man forestille sig at Gaia ind i mellem, kan se  sig træt på de små individer, der som myrer tumler rundt på hendes Jord, og selv har en tro på, at det er dem, der styrer det hele.

Så en lille påmindelse om Gaias magt kan ind være på sin plads, når hun giver en mindre demonstration på den kraft hun besidder. En kraft overfor hvilken de små mennesker må erkende en form for afmagt, og indse, at der findes kræfter som er større end dem, de selv kan præstere.

Kært barn har mange navne – og den 21, december optrådte Gaia under synonymet Pia.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig