Bordtennisafdelingen i Lejre IF har de sidste tre år tilbudt bordtennis for kommunens seniorer, der mødes til uformel spil onsdag formiddag.

Bordtennisafdelingen i Lejre IF har de sidste tre år tilbudt bordtennis for kommunens seniorer, der mødes til uformel spil onsdag formiddag.

Det batter noget

Hver onsdag formiddag mødes en række seniorer omkring 10 bordtennisborde i Lejre Hallen.

Tekst og foto af Conny Probst

LEJRE: Bordtennisafdelingen i Lejre IF har de sidste tre år tilbudt bordtennis for kommunens seniorer, der mødes til uformel spil onsdag formiddag.

– Det hedder bordtennis 60+. I år tror jeg, at den yngste er 67 år og den ældste 85 år, fortæller Bent Hansen, der sammen med Hans Christian Nielsen står for afviklingen. Begge er gamle turneringsspillere.

Det er tredje sæson med 60+’ere. Første sæson blev noget amputeret på grund af coronane. 

– Sidste år kom der en hel del. I år er vi desværre nødt til at sige, at der ikke er plads til flere, siger Bent Hansen.

Der mangler plads
Befolkningstallet i Lejre stiger. Desværre er klubfaciliteterne ikke steget tilsvarende, fortæller Bent Hansen.

– Vi kunne godt tænke os vores egne lokaler. Klubben har 70 medlemmer fordelt på tre aldersgrupper. Det er dyrt udstyr, vi har. Bordene alene har kostet 100.000 kroner. Dem skal vi stille op hver gang og tage dem ned igen.

– Pt. har vi, hvad der svarer til to badmintonbaner – og kunne godt tænke os tre baner. Vi er 22 medlemmer, og hvis alle kommer, så har vi et problem.

God motion
Der er indlagt en kort kaffepause undervejs. Før pausen træner deltagerne, og efter pausen spiller de kampe mod hinanden.

Bordene er sat i to rækker,  og spillerne er inddelt efter niveau.

Inger, Ella og Inge sidder med en kop kaffe i foyeren. Inger er på sin tredje sæson, medens de to andre er novicer.

– Jeg har spillet bordtennis som ung. Det er god motion og rigtig sjovt, men også hårdt, siger Ella.

Henrik, Lars og Normann nyder også en kop kaffe. De er i gang med henholdsvis anden og tredje sæson.

– Det er herligt. Jeg håber, at demensen fortrænges lidt. Jeg har læst, at krydsord og bordtennis skulle gøre det. Og så foretrækker jeg bordtennis, siger Henrik.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig