Samlet set placerer erhvervslivet i Lejre Kommune sig på en 53. plads, hvilket er fem pladser højere oppe ad ranglisten end sidste år.

Erhvervslivet i Lejre er gået tilbage – men alligevel frem

Selv om erhvervslivet i Lejre Kommune er gået tilbage i to af tre hovedkategorier er det samlede resultat bedre end sidste år. 
 

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

LEJRE: Analysen ”Lokale erhvervspræstationer 2024” udarbejdes hvert år af IRIS Group som et bud på en vurdering af erhvervslivets præstationer på kommunalt niveau i Danmark. 

Den årlige rapport rangerer alle danske kommuner på et samlet indeks, der er opdelt i tre hovedkategorier: 

• Arbejdspladser, indkomst og produktivitet.

• Iværksætteri og vækstvirksomheder.

• Eksport.

Disse kategorier afspejler tre væsentlige områder inden for lokal erhvervsaktivitet og giver mulighed for sammenligning på tværs af kommunerne. 

Fem pladser op
Samlet set placerer erhvervslivet i Lejre Kommune sig på en 53. plads, hvilket er fem pladser højere oppe ad ranglisten end sidste år.

Dykker man ned i undersøgelsens forskellige kategorier med fokus på Lejre Kommune, er billedet således:

I kategorien for Arbejdspladser, indkomst og produktivitet er erhvervslivet i Lejre Kommune placeret helt i top på landsplan, når det gælder to af de otte indikatorer under denne kategori. 

Både i forhold til ”ændringen i antal årsværk per 1.000 indbyggere” og ”ændringen i andelen af højproduktive virksomheder” har erhvervslivet i Lejre Kommune præsteret den største fremgang på landsplan. 

Sammen med Lemvig Kommune er Lejre den eneste topscorer uden for region Hovedstaden på indikatorer under denne kategori. 

Samlet set er erhvervslivet i Lejre Kommune placeret som nummer 6 på ranglisten i forhold til arbejdspladser, indkomst og produktivitet. 

Længere ned på listen
I kategorien for Iværksætteri og vækstvirksomheder går erhvervslivet i Lejre Kommune tilbage i dette års undersøgelse. Fra en plads som nummer 62 sidste år til en plads som nummer 75 på dette års rangliste. 

I kategorien Eksport er erhvervslivet i Lejre Kommune ligeledes gået tilbage på ranglisten i forhold til sidste år. Årets placering er således en 88. plads mod en placering som nummer 70 sidste år. 

Samlet set peger analysen på, at erhvervslivet i Lejre Kommune har haft en positiv udvikling inden for jobskabelse og produktivitet. 

Denkommunale administration vurderer, at den fremgang nok særligt kan tilskrives den positive udvikling hos de to største virksomheder i kommunen: Convatec i Osted og Vestergaard Company i Gevninge. 

 

 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig