Flere skal køre sammen i Lejre Kommune

Billedetekst

Flere skal køre sammen

Nu kan borgere i Lejre Kommune bruge app’en nabogo til at arrangere samkørsel.  

LEJRE KOMMUNE: Hvorfor ikke dele bilen, når man alligevel skal samme vej? Det er tanken bag den platform for samkørsel, der hedder nabogo, og som Lejre Kommune har indgået et to-årigt samarbejde med.

Aftalen har tre formål: For det første skal den gøre det lettere for Lejre Kommunes borgere at komme rundt, ikke mindst i områder, som ikke er så godt dækket af offentlig transport. For det andet skal den spare klimaet for drivhusgasser. Og for det tredje skal den bidrage til, at der bliver mindre trængsel på vejene, især i myldretiden.

Nabogo er en app til mobiltelefoner, og den findes til både iPhones og telefoner med Android-styresystemet. 

Når man har downloadet app’en og oprettet en profil, kan man selv tilbyde et lift, eller man kan se, om andre tilbyder et lift, man kan få glæde af.

Og der er faktisk en økonomisk fordel ved at tage andre med: 

Nabogo betaler chaufføren 10 kroner per passager, hvis liftet er aftalt via nabogo-app’en. For passageren er de første 10 kilometer gratis. Herefter betaler passageren 75 øre per kilometer direkte til chaufføren, hvis chaufføren ønsker det.

Betalingen sker automatisk, når turen er slut.

Rejseplanen.dk

Når brugere af nabogo tilbyder et lift, vises turen på hjemmesiden rejseplanen.dk og i rejseplanens app. I nabogo-appen får man også vist offentlige transportmuligheder, hvis ikke der er nogen bilister, der tilbyder et lift.

Nabogo-app’en kan findes både i Apples app-store og hos Google Play. 

Og der er flere oplysninger på nabogos hjemmeside: nabogo.com/da/app/

En håndhest
Lajla Hornshøj lavede en masse med sin gamle hest i folden – der var indrettet til de to – så Pink bare kunne se på.
-Jeg startede jeg med at ae hende på afstand, så jeg ikke overskred hendes grænser. Efter to uger kunne jeg begynde at røre hende, og efter en måned red jeg på Laeca og havde Pink ved siden af som ”håndhest”.
-Lyset var slukket i hendes øjne; det er tændt nu. Jeg har også fået opbygget hendes tillid til andre mennesker. I dag er hun en fantastisk ridehest. Jeg har haft hende med til alt, og når jeg holder hende i hånden, så kan vi gå gennem ild og vand sammen.
-Fra starten var den vigtigste opgave at opbygge integritet, selvværd og tillid. Jeg gik rundt med begge heste i Hvalsø, så Pink kunne blive fortrolig med en masse ting. Jeg går meget op i, at det er et samarbejde. Det handler om tålmodighed, kærlighed og om at lytte og forstå min hest, siger Lajla Hornshøj, der har tilbragt mange timer med Pink i folden (med madpakke og kaffe) og i boksen med en bog i hånden.

Dressur
Efter tre år flyttede Lajla og Pink til en opstaldning i Kirke Eskilstrup. Her tog en af de andre hestepiger Pink under sine vinger og uddannede hende til dressurhest.
Til stævnerne, hvor Pink konkurrerede mod store heste, fik hun altid præmier med hjem.
-Jeg kunne stadig ikke ride hende pga. fysiske udfordringer og fik efterfølgende en 15-årig pige til at tage hånd om Pink og fortsætte hendes uddannelse i dressur- og springverdenen. Til ponystævnerne blev det også blev til præmier hver eneste gang.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig