Når det gælder søgning efter vanddunke, kommer Lejre overraskende ind på en fjerdeplads. Når der søges efter generatorer, ligger Roskilde på en klar første plads.

Forbereder vi os på krig? Ifølge DBA, så gør vi!

Danskerne køber overlevelsesudstyr på DBA lige nu. Det viser nye tal fra genbrugsportalen i hvert fald – og når det gælder søgning efter vanddunke, ligger Lejre på en solid fjerdeplads.  

Kilde: DBA.

LEJRE. Der er ingen grund til panik, ingen grund til hamstring. Danske myndigheder holder fast i, at danskerne ikke bør forberede sig på en eventuel krig, selvom vores nordiske naboer har fået en anden besked.

Men sjældent har generatorer, trangia sæt samt vand- og benzindunke været i så høj kurs som nu.
Danskerne sætter sig til tasterne på det danske brugthandelssite, DBA, for at få fingrene i forberedelsesudstyr.
Sjældent er det set før, at teltverdenens svar på komfur – nemlig et Trangia sæt – er så populært.
Hele 50 procent mere end normalt for en januar har danskerne indtastet ”Trangia sæt” i DBAs søgefelt.
Søgninger som ”generator”, ”CB radio”, ”håndsving”, ”benzindunke” og ”vanddunke” var også ekstra populære i januar i år versus januar 2023.

Mændene prepper
Det er dog ikke alt overlevelsesudsyr, som danskerne har været i DBA-appen for at erhverve sig i januar: Lommelygten, batterierne og dynamo-radioen oplevede ingen speciel spektakulær interesse i årets første måned.

Det er tydeligvis mændene, der har bevæget sig ind på DBA-appen for at blive de nye ejere af ”overlevelsesudstyr”. De står for langt størstedelen af alle søgningerne på disse ting. Vi så samme tendens forrige år, hvor ”’brænde” var en varm vare på DBA – her stod mændene også for dét indkøb, fortæller Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA.
Når det gælder søgninger efter vanddunke, ligger Lejre på en fjerdeplads.
Roskilde ligger på en førsteplads, når det gælder søgninger efter generatorer.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig