Prisen blev uddelt første gang i 2023 og her var det Birgit Agermåne, der modtog prisen, for hendes utrættelige arbejde for bestøverne i Lejre Kommune.

Hvem synes du, skal indstilles til den grønne pris?

Nu kan du indstille kandidater til grøn pris 2024. Peg på en grøn ildsjæl, der gør en forskel til glæde for miljøet, biodiversiteten, naturen og Vores Sted.

Del denne artikel

LEJRE: ”Grøn Pris” uddeles til borgere eller foreninger, der gør en særlig indsats for at styrke den grønne udvikling i Lejre Kommune: Dem, der arbejder for et renere miljø eller en grønnere natur, og som inspirerer andre til også at gøre en positiv forskel.

Både borgere, virksomheder, bestyrelser og foreninger kan indstille kandidater til prisen. Prisen uddeles under klimaugen i september. Præmien er et træ og et kontantbeløb på 5.000 kr.

I 2023 blev prisen uddelt for første gang. Prisen gik til Birgit Agermåne for hendes utrættelige arbejde for bestøverne i Lejre Kommune. Birgit er biavler, underviser frivilligt i den lokale biavlerforening og sender sine bestøvere ud på markerne i nærområdet ved Kyndeløse:
”Hun skaber fællesskab og sammenhold og arbejder for alt det gode. Hun er engageret på et rosværdigt højt plan. …Prisen kan med rette kan gå til en lokal ildsjæl som er med til at sikre os alle et fundament – en bi-bevarer og bi-redder”, som der stod i indstillingen, der pegede på Birgit Agermåne.

Kriterier og deadline:
Kandidatens projekt eller aktiviteter skal opfylde ét eller flere af nedenstående kriterier:

  • Gør en forskel for et renere miljø.
  • Skaber mere biodiversitet.
  • Inspirerer medborgere og foreninger til også at gøre en positiv forskel.
  • Er dagsordensættende og lægger sporene for fremtidens grønne omstilling og natur.
  • Sender hele Lejre Kommune – Vores Sted – i en grønnere retning.
  • Bidrager til at sætte Lejre Kommune på landkortet som en grøn og bæredygtig kommune.

Indstillinger skal sendes til groenpris@lejre.dk senest 1. maj. Skriv ”Grøn Pris” i emnefeltet.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig