"Vi skal inspirere hinanden og mødes i fællesskaber. For klimaudfordringerne kræver ikke kun kloge løsninger, men også en fælles indsats. Vores Klimauge kommer godt rundt om det hele – og godt rundt i hele kommunen. Jeg glæder mig til at se det endelige program og gå på opdagelse i alt det, vi kan sammen", siger Grethe Saabye, formand for udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling i Lejre Kommune

Lejre Kommunes Klimauge sker i perioden fra den 8.-17. september

Klimaugen: Erhvervslivet i Lejre er en del af løsningen

Et af formålene med klimaugen er at skabe dialog på tværs i Lejre Kommune – herunder mellem borgere og de virksomheder, som spiller en væsentlig rolle i den grønne omstilling.


LEJRE: To af ugens arrangementer handler om netop det emne, at skabe dialog på tværs i Lejre Kommune, også mellem borgere og de virksomheder, som spiller en væsentlig rolle i den grønne omstilling. Det ene arrangement henvender sig bredt til alle, der interesserer sig for grøn omstilling og især for grønne investeringer, mens det andet event retter sig mere direkte mod virksomhederne.

Paneldebat på Vestergaard
Arrangementet ”Grønne investeringer – let eller svært” handler om, hvordan især virksomhederne kan lade deres penge arbejde for den grønne omstilling – og om de måske selv kan tiltrække grønne investeringer. Om mulighederne og faldgruberne. Og om, hvad der skal til, for at investeringer giver både grøn bundlinje og økonomisk afkast for virksomhederne.
Grethe Saabye, der er formand for Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling, byder velkommen til arrangementet, som finder sted hos Vestergaard Company mandag den 11. september kl. 15:30 – 18. I panelet er eksperter fra Dansk Industri, Sustainify og BankInvest, og debatten styres af Henrik Ørholst, kendt fra blandt andet TV2 News.
“Emnet kan måske lyde en anelse nørdet. Men faktisk er det utrolig relevant for alle os, der f.eks. har en pensionsopsparing. For vi skal jo tage stilling til, hvordan pensionskassen forvalter vores penge, og ofte har vi muligheden for at vælge en grøn profil. Men hvad nytter det egentlig? Det er jeg spændt på at blive klogere på”, siger Grethe Saabye.
Tilmelding foregår via NemTilmeld, og her kan hele programmet også læses: KLIK HER: lejre-kommune.nemtilmeld.dk/72/
Initiativet til arrangementet er taget af næstformand i Lejre Kommunes Erhvervsråd Kenneth Valeur Andersen, som har firmaet ITPA Consulting.

Se hele programmet for klimaugen lige her.

Grethe Saaby

Grethe Saabye ser frem til arrangementerne:
” Jeg er meget glad for, at vores Klimauge også har fokus på virksomhedernes og investeringernes indflydelse på den store omstilling. Mange af vores virksomheder er allerede helt oppe på den grønne bølge, og det er godt. For virksomhederne spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling. Det kan godt være, at ens virksomhed ikke kan påvirke det globale klima– men vi kan arbejde med vores egen og værdikædens klimapåvirkning, og på den måde gøre en vigtig forskel. Sammen har vi nøglerne til nogle af de løsninger, der gør en forskel”.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig