Menighedsrådet har bestemt, at der ikke længere skal købes blomster til at pynte op i kirken. I stedet har man allieret sig med Rikke Larsen fra Honning & Flora.

Sognepræst Helene W. Rasmussen og Rikke Larsen med ”protyper” på juledekorationer i børnefarver.

Kreativiteten blomstrer i Sæby Kirke

Menighedsrådet har bestemt, at der ikke længere skal købes blomster til at pynte op i kirken. I stedet har man allieret sig med Rikke Larsen fra Honning & Flora.

Tekst og foto af Conny Probst.

SÆBY: – Vi pynter med ting fra naturen, ting af papir og crepepapir og ting, vi strikker og hækler, fortæller sognepræst i Sæby og Gershøj, Helene W. Rasmussen, om den anderledes form for pynt, Sæby Kirke bliver udsmykket med. I samarbejde med Rikke Larsen fra Honning & Flora i Kirke Hyllinge.

Det er et imponerende kreativt værksted, hun har indrettet i et af præstegårdens rum. Her er kasser med dekorationsmuligheder allevegne, og hos Rikke Larsen står ideerne i kø.

– De her crepepapirblomster skal op i kirken sammen med de hvide duer til aftengudstjenesten for fred og forsoning den 5. december. Pynten skal afspejle det tema, som arrangementet handler om, siger hun.

– Når vi holder julemarked i præstegården den 17. december, så bliver der et bord, hvor man kan lave juledekorationer, til-og-fra-kort, crepepapirblomster osv., siger hun og peger rundt på de mange kasser med ideer til julepynten.

Kirken har blandt andet været pyntet med enkelte blomster af crepepapir placeret i en holder af gamle ”kirkelige” skrifter. 

Og til påske var kirken pyntet med de smukkeste kors og påskeliljer af crepepapir. 

Alt sammen dekorationer, der kan genbruges, så kirkegængerne kan glæde sig over dem igen.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig