Vejdirektoratets ulykkesstatistik viser, at 60 % af de trafikdræbte blev dræbt i uopmærksomhedsulykker – og nu kommer kommunen med en opfordring.

Lejre Kommune opfordrer: drop mobilen!

Alt for mange bilister og cyklister bruger håndholdt mobil, når de kører på vejene. Med en uopmærksomhedskampagne opfordrer Lejre Kommune til at man dropper mobilen, så trafikken bliver mere sikker og tryg.

LEJRE: En hånd på rattet eller cykelstyret, mens den anden hånd har fat i mobiltelefonen. Det er desværre et syn, man for ofte ser i trafikken. 
Og selv om du “bare lige” kigger væk fra vejen et øjeblik, kan det øjeblik være nok til at skabe en farlig situation. 
Kigger du væk fra vejen i 4 sekunder kører du 56 meter i blinde, hvis du kører 50 km i timen. Kører du på motorvej med 110 km i timen svarer fire sekunder til at køre 122 meter i blinde. 
Derfor er Lejre Kommune med i en trafikkampagne, der skal gøre trafikken mere tryg og sikker for alle. Metoden er knaldrøde plakater langs vejene med et klart budskab: “Kør bil, når du kører bil” eller “Kør cykel, når du kører cykel”.

“Vi ved jo godt, at det er farligt og tilmed ulovligt at bruge mobilen i trafikken. Vejdirektoratets ulykkesstatistik viser, at 60 % af de trafikdræbte blev dræbt i uopmærksomhedsulykker. Og alt for ofte er det mobilen, der har tiltrukket sig bilistens opmærksomhed. Alle kan nok blive enige om, at ingen sms eller skift af musik er vigtigere end at undgå en ulykke. Men dårlige vaner har det med at vende tilbage, så det er vigtigt, at vi med jævne mellemrum minder hinanden om det. Derfor er vi med i årets kampagne”, siger Bjørn Lykke Sørensen, trafikudvalgsformand i Lejre Kommune.

Også dig på cykel og el-løbehjul
På landsplan er der 14 % af bilisterne, der bruger håndholdt mobil bag rattet. Og blandt cyklisterne bruger 24 % mobilen håndholdt, mens de træder i pedalerne. Det viser undersøgelser fra Rådet for Sikker Trafik. 
Kampagnen fokuserer derfor heller ikke kun på bilisterne. For farlige situationer kan også opstå ved uopmærksomhed på cykel eller el-løbehjul – og ikke kun for cyklisten selv.

Kommunens plakater langs vejene er en del af en landsdækkende kampagne, som Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og 59 kommuner står bag. Kampagnen varer fra den 25. september til den 15. oktober, og i uge 41 bakker politiet op med kontrol flere steder i landet.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig