Charlotte Wiberg fra Hvalsø Apotek giver gode råd til, hvad du kan få brug for på din kommende ferie – uanset om du holder ferie hjemme eller under sydens sol.

Tag Apoteket med i rejsetasken

ANNONCE: Apoteker Charlotte Wiberg har en række gode råd og inspiration til, hvad der giver god mening, at få med i feriekufferten.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

HVALSØ: Juli er for rigtig mange, den helt store feriemåned. Og uanset om ferien skal holdes under hjemmelige himmelstrøg eller under sydens skarpe sol, er der rigtig mange små ubehagelige overraskelser vi kan komme i forkøbet eller som vi kan forberede selv at kunne behandle. Apoteker Charlotte Wiberg fra Hvalsø Apotek giver nogle gode bud på de små ting, vi kan forberede hjemmefra og på destinationen, så ferien kan nydes i fulde drag. 

Solcreme: – Faktortallet er det vigtigste. Find en solcreme, der er nem at bruge og have på i varmen. Vi har masser af testere, så kom ned og prøv forskellige produkter og konsistenser.  – Jeg vil altid vælge faktor 50, hvis jeg skal opholde mig i solen i mange timer. Brug lidt tid om morgenen; put solcremen på hjemmefra. Husk at komme nok på og mærk efter, hvornår huden har brug for mere beskyttelse.

Solskoldning: – En kølende gel.- Kildevandsspray; det køler hurtigt og nemt.

Allergi: – Hvis du hæver meget af myggestik, eller har du allergi, så tag noget med hjemmefra. Kom ned og spørg os på apoteket.

Dehydrering: – Er man på steder, hvor det er meget varmt, er det en god idé at medbringe brusetabletter med salt og sukker til at opløse i vand. Tag det med hjemmefra, hvis I skal på tur.

Myg: – Tag produktet med hjemmefra, så du ved, hvad der er i. Vi har ganske fortræffelige midler til både børn og voksne. Både til at komme på kroppen og på tøjet. – Vi har også midler, der lindrer, hvis man er blevet stukket.

Køresyge: Tag midler med hjemmefra, hvis nogle af familiemedlemmerne har tendens til køresyge.

Maven: – På mange ferier spiser man anderledes mad, end man er vant til, og stifter bekendtskab med andre bakteriekulturer.- Jeg ville forebygge hjemmefra med mælkesyrebakterier og tage noget med til akut brug. Hvis man har en god balance i tarmen, bliver man hurtigere frisk igen.

Plaster mv.: – Medbring vandfast plaster, sårrens og en almindelig førstehjælpskasse.

Pillepas: – Ikke alle lægemidler kræver pillepas, og det er ikke nødvendigt i alle lande. Det er primært til lægemidler, der er forsynet med en rød trekant. 
– Et pillepas skal bestilles online på apoteket.dk, hvor man kan tjekke om ens medicin kræver et pillepas. – Pillepasset afhentes på apoteket. Man skal være obs på, at man skal have sit pas med, når man afhenter det. – Husk at bestille pillepas i god tid.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig