Koncerten i Rye kirke er en del af “Øjeblikke af Lykke Touren”, som bringer Niels Hav og Christina Bjørkøe rundt i landet med musik og poesi.

Musik og poesi i Rye kirke

Rye kirke inviterer til koncert onsdag den 29. maj kl. 19 med pianisten Christina Bjørkøe og digteren Niels Hav. Der er gratis adgang til koncerten. 

Del denne artikel

RYE: Kirken har erhvervet et nyt flygel og fejrer begivenheden med musik og poesi. Den allerførste koncert på det nye flygel er tænkt som en festaften. Onsdag den 29. maj kl. 19 inviterer kirken til koncert med pianisten Christina Bjørkøe og digteren Niels Hav. Ved koncerten byder kirken på et glas for at fejre ibrugtagningen af flyglet.

Christina Bjørkøe er en af landets fremmeste pianister, tildelt Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris. Som 19-årig blev hun optaget på Juilliard School i New York. Efter årene i USA afsluttede hun studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden givet talrige koncerter herhjemme og i udlandet. Hun har indspillet mere end 20 CDer og har bl.a. modtaget Victor Borges Musikpris og P2-prisen.

Niels Hav har udgivet en række digt- og novellesamlinger, hans poesi er oversat til mange sprog. Digtsamlingen ”Moments of Happiness” er netop udkommet i Vancouver. Han var i Brasilien for at deltage i bogmessen i Rio, da et udvalg af hans poesi udkom i portugisisk oversættelse. Niels Hav har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds treårige stipendium. 

Denne særlige aften spiller Christina Bjørkøe uddrag af Fanny Mendelssohns klavercyklus ”Das Jahr”, samt musik af bl.a. Johannes Brahms og Carl Nielsen. 

Niels Hav læser fra digtsamlingen “Øjeblikke af Lykke”, som nu er ude i 4. oplag. 

Koncerten i Rye kirke er led i Øjeblikke af Lykke Touren, som bringer parret rundt i landet med musik og poesi. Der er fri entre til koncerten, alle er hjerteligt velkomne. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig