Klaus Kristiansen forlader Venstre, hvor han har været medlem siden 2021 og fortsætter sin lokalpolitiske karriere i Liberal Alliance. På billedet ses Klaus Kristiansen i erhvervsfællesskabet Den Gamle Skole åbningsreception.

NYHED: Lokalpolitiker forlader Venstre – og fortsætter sin lokalpolitiske karriere i Liberal Alliance

Klaus Kristiansen, der siden 2021 har været medlem for Venstre, skifter nu til Liberal Alliance.
 

Del denne artikel

LEJRE: I et roligt skifte, der afspejler en justering af politisk kurs i Lejre Kommunes bestyrelse, har Klaus Kristiansen, tidligere medlem for Venstre siden 2021-valget, valgt at fortsætte sin politiske karriere under Liberal Alliances faner. Kristiansen, der har bidraget til kommunens politiske landskab gennem sit arbejde i udvalgene for job-, arbejdsmarked og integration samt erhverv-, klima og lokal udvikling søger med dette skifte at omfavne en lidt anderledes tilgang til kommunens økonomiske styring, skattepolitik og bevaring af landkommunens karakteristika.

Arbejdet i udvalg og kommunalbestyrelse vil være uforandret, og Klaus vil stadig være en liberal politiker, der naturligt søger samarbejde med flertalsgruppen i Lejre. Klaus Kristiansen har altid været en fortaler for at beskytte landsbyernes identitet mod den stadigt ekspanderende byvækst fra København og argumenterer for, at Lejres unikke landlige præg bør bevares som en klar afgrænsning mod hovedstadsområdets forstæder. Hans vision omfatter en forbedret planlægnings- og økonomistyring, der potentielt kan åbne op for skattenedsættelser, samt et større fokus på at integrere moderne teknologier og kunstig intelligens i kommunens drift for at effektivisere den offentlige service og fremme miljøbeskyttelsen.

På spørgsmålet om årsagen bag sit partiskifte, deler Kristiansen åbent: “Selvom jeg stadig identificerer mig med de borgerlig liberale værdier, føler jeg nu, at mine ambitioner og visioner for Lejre harmonerer bedre med det, Liberal Alliance står for. Det handler om en ambitiøs økonomisk politik, der tør at lave de kritiske vurderinger af, hvordan vi anvender de offentlige midler. Og i Lejre ser jeg en reel mulighed for at argumentere for en skattelettelse. Jeg sætter stor pris på min tid hos Venstre og det samarbejde, jeg har haft med mine byrådskolleger. Et samarbejde, jeg håber fortsætter, selvom jeg nu bærer Liberal Alliances farver.”

Også hos Liberal Alliances organisatoriske landsformand vækker Kristiansens skifte begejstring: ”Vi er meget glade for, at Klaus tilslutter sig os. En stor del af den liberale kamp udspiller sig ude i kommunerne, 

 

 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig