Fællesskaber skal have et sted at mødes – Realdania forærer mindst 150 mødesteder væk – skal dit projekt med i puljen, skal du søge inden den 1. oktober.

Realdania vil give fællesskaber et sted at mødes

Alle foreninger og fællesskaber kan byde ind med gode ideer, når Realdania forærer mindst 150 mødesteder væk i anledning af, at foreningen fylder 25 år.  

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst. Foto Realdania.

LOKALT FÆLLESSKAB: Sociale relationer er afgørende for vores livskvalitet, og de rette fysiske rammer kan hjælpe fællesskaber med at gro. 

Derfor giver Realdania nu alle foreninger og fællesskaber i Danmark mulighed for at byde ind med gode ideer til lokale mødesteder, der kan bringe folk sammen.  

Det kræver ingen byggeerfaring, og fællesskaberne modtager mødestedet som en gave. 

Det eneste krav er en god idé, der kan styrke fællesskabet lokalt.

Ansøgerne kan helt konkret vælge mellem en serie af fire små fælleshuse og åbne pavilloner. 

Mødestederne bliver hovedsageligt bygget i genanvendte materialer, overskudsmaterialer og naturlige, biogene materialer som for eksempel træ, og mindst 150 fællesskaber vil få tildelt et mødested. 

Tiltaget – Vores Sted – er en del af Realdanias jubilæumsindsats, hvor den filantropiske forening sætter ekstra fokus på noget af det, der betyder mest for, om vi trives og har det godt: Vores relationer til andre mennesker og det at være en del af et fællesskab.  

Rollespil, nabohygge og naturoplevelser
Alle foreninger og fællesskaber kan søge. Men Realdania vil særligt prioritere ideer til mødesteder, der kan styrke fællesskabet mellem naboer, unge eller folk med en fælles interesse. 

Om man vil samle folk, fordi man elsker rollespil, naturen eller fællesspisning med naboerne, er ikke afgørende. 

Vigtigt er det til gengæld, at ansøgerne har en klar ide om, hvordan de vil skabe liv og aktiviteter og invitere flere ind i fællesskabet – særligt i en tid, hvor flere og flere danskere føler sig ensomme. 

Første frist for at søge om et mødested er den 1. oktober 2024, og der vil komme flere ansøgningsfrister i 2025. 

En jury bestående af 12 ildsjæle og personer med erfaring i at skabe og udvikle fællesskaber vil være med til at vurdere og kvalificere de indkomne ansøgninger.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig