80-årige Robert Dumong har skrevet utallige bøger og indlæg om Lejre-området, som han har boet i siden 1971. Og det er måske ikke slut endnu, for han kan ikke lade være med at undres over ting, han møder på sin vej.

Hvis der er interesse for en bog med alle mine små “Rundt i Lejre historier”, så er jeg klar, siger Robert Dumong.
Foto Klaus W. Rasmussen.

Rundt i Lejre 2023 med Robert Dumong

Hvis der er stemning for det, er Robert Dumong klar til at lave en bog, hvor han vil samle alle de små finurlige historier han har haft i LejreMagasinet i 2023.

LEJRE: For efterhånden en del siden, udgav Robert Dumong en gang om året ”LejreBogen”,  der indeholdt  et udpluk af begivenheder i årets løb. 

Oplaget og solgte bøger lå mellem 800 og 1000 eksemplarer.

Men efter seks udsendelser blev konkurrencen fra beslægtede bøger – som var reklamefinancierede og husstandsomdelte – for hård, og LejreBogen stoppede.

– Da Klaus W. Rasmussen, som jeg har arbejdet sammen med ved flere lejligheder, og som jeg har kendt som både nabo og skolekammerat til mine børn, startede LejreMagasinet, indgik vi en aftale om, at jeg havde frie hænder til at skrive artikler, som var beslægtede med dem, der var i den årlige udgave af LejreBogen, fortæller Robert Dumong.

– Af gammel vane og rutine har jeg i det forgangne år, sat de skrevne artikler op i bogform; det er blevet til 106 sider.

– Hvis der er basis for en udgivelse, vil en bog i Lejre kunne leveres for et sted mellem 65 og 70 kroner. Men det kræver, at 100 interesserede melder sig.

I så tilfælde kan man sende en mail med navn og adresse til: robert.dumong@gmail.com

Bogen vil da blive bragt ud. 

– I modsat fald – hvis interessen ikke er til stede – vil den ende som et ringbind, som arvingerne til sin tid kan tage stilling til, siger Robert Dumong.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig