Råd og vejledning på baggrund af en god dialog med kunden sikrer, at vi få sat gang i den helt rigtige løsning fortæller Claus Stenbæk Andersen

Råd og vejledning på baggrund af en god dialog med kunden sikrer, at vi få sat gang i den helt rigtige løsning fortæller Claus Stenbæk Andersen

Alle kan jo sælge metervarer

ANNONCE
Kompetencerne hos Stenbæk Andersen El-Center spænder vidt. Lige fra salg af LED-pærer, belysning og små el-apparater til hårde hvidevarer, varmepumper og solcelleanlæg. Firmaet rådgiver både private og erhverv.

Tekst

af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

KIRKE HYLLINGE: Gennem 70 år har Stenbæk Andersen El-Center beskæftiget tre generationer af elektrikere i familien Stenbæk Andersen. 

I dag ejes virksomheden af el-installatør Claus Stenbæk Andersen, der primært befinder sig på kontoret i Kirke Hyllinge, besigtiger opgaver, udregner tilbud – og tager akutte opgaver, hvis der ikke er andre, der kan. 

Det er hans storesøster, Camilla Stenbæk Spangenberg, der primært passer butikken.

Virksomheden, der også har en afdeling i Holbæk, beskæftiger ti specialuddannede elektrikere.

– Vi har to lærlinge fra lokalområdet og er med til at sikre de kommende generationer af elektrikere, siger Claus Stenbæk Andersen.

– For 25 år siden var der fire el-installatører i Hornsherred, der solgte hårde hvidevarer. Vi er de eneste, der er tilbage. 

– Vi reparer også hårde hvidevarer. Man er nødt til at have nogle nicher. 

– Vi har en specialafdeling med service og reparationer og reparerer også gamle lamper, fortæller han.

Energi-optimering
Kommer der en kunde, der er på udkig efter en varmepumpe eller funderer over, om solceller er den bedste og mest rentable løsning, så er der råd og vejledning at hente.

– Vi spørger ind til husets størrelse, nuværende varmesystem osv., så vi kan give det rigtige råd. 

– Vi har solgt ekstra mange luft til vand varmepumper og solceller, så kunderne – både private og erhverv – kan barbere en hel del af deres varmeregning. 

– Der er kommet en batteriløsning til solceller, så man kan lagre overskudsvarmen og bruge den senere. Solceller kan også bruges til at lade el-bilen op. 

– Man kan gode mærke, at sæsonen er lidt på hæld. Men energisituationen ligger stadig i folks baghoveder. Energi-optimering kommer til at bære markedet i mange år fremover, spår Claus Stenbæk Andersen.  

Butikken
I det store, velassorterede butikslokale er der belysning i både design og som praktisk funktion.

Butikken sælger også brugskunst, små og store el-apparater, støvsugere, varmepumper og hårde hvidevarer.

– Vi oplever tit, at folk er i tvivl om, hvilken pære eller lampe, de skal købe.  Så giver vi råd og vejledning i forhold til lyskilder og belysning, siger Claus Stenbæk Andersen.

På Grønland
Foruden servicering af private kunder, erhvervskunder og boligselskaber har Stenbæk Andersen El-Center også faste og lidt mere specielle opgaver for eksempelvis Roskilde Festivalen og Sirius-patruljen på Grønland.

– Vi servicerer Sirius-Patruljens installationer. Jeg er på Grønland en gang om året – nogle gange flere. 

– Vi har blandt andet installeret solcelleanlæg på Station Nord, 933 kilometer syd for Nordpolen, fortæller Claus Stenbæk Andersen.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig