Henrik Kirkestrup, Mejsegaarden (tv) og Thomas Sylvest, formand for Sæby-Gershøjs Svømmebads driftsafdeling, har sat sig på kanten af det velholdte bassin, der i sæsonen får tjekket vandkvaliteten hver tredje time.
Solceller og jordvarme holder temperaturen omkring 28 grader
To regnfulde sommermåneder har haft stor indvirkning på besøgstallet i Sæby-Gershøj Svømmebad. Til trods for, at vandtemperaturen ikke lader sig påvirke af vejret.
Tekst og foto af Conny Probst.
SÆBY: Besøgstallet i maj og juni var 15 procent højere end sidste år.
Besøgstallet i juli og august har til gengæld ligget 40 procent under sidste år,
Det fortæller Thomas Sylvest, formand for driftsafdelingen i Sæby-Gershøj Svømmebad. Han har været tilknyttet badet i 21 år og startede som bademester. – Hvis det er overskyet, så kommer folk ikke. Til trods for at vandet – der opvarmes ved hjælp af solceller og jordvarme – er 28 grader, siger han.
– Svømmebadet er en ”skjult oase”, supplerer Mark Frandsen. Der selv har lært at svømme på Hornsherredsvej 446 – og på fjerde år er livredder på stedet. Her kan hele familierne hygge sig. Forældrene kan slappe af og småsludre med de andre gæster vel vidende, at livredderne ser efter børnene.
Det er tilladt at medbringe mad og drikke, og det er også muligt at grille pølser på den opstillede grill. Man kan også booke svømmebadet, hvis man eksempelvis vil holde børnefødselsdag. – Vi opfordrer altid til, at folk tager deres madpakker og grillmad med og blive her i mange timer, siger Thomas Sylvest.
– Der kan være 150 gæster ad gangen. Sidste år var der et par gange, hvor vi måtte melde alt udsolgt, fortæller han.
Sponsorhjælp
Siden 1990 har Sæby-Gershøj svømmebad været drevet af to foreninger. Den ene er svømmeforeningen, som står for medlemskaber, svømmeundervisning, minigolf og kiosken. Har man købt indgang til svømmebadet, så kan man også benytte minigolfbanen.
Den anden forening – som Thomas Sylvest er mangeårig formand for – står for den daglige drift i løbet af sæsonen samt planlægning af nye tiltag og vedligeholdelse af arealet omkring badet og selve bassinet.
Svømmeforeningen har en række sponsorer, heriblandt Henrik Kirkestrup fra Mejsegaarden.
Han har to gange i slutningen af sæsonen lovet is til børnene og kaffe til de voksne for at lokke flere badegæster til. På årets sidste åbningsdag stod han også for entreen. – Der skal mange penge ind for at drive det her stedHvis vi ikke har badet her, hvor skal vi så tage hen, siger Henrik Kirkestrup.
– Derfor har det da gjort lidt ondt at læse på facebook, at man har måttet holde lukket nogle dage på grund af manglende badegæster, fortæller han. – Det er også årsagen til, at jeg har været frivillig her i 21 år. Hele familien er sammen om det. Børnene har lært at svømme her, og i dag er de livreddere, fortæller Thomas Sylvest.
En hel del planlægning
Selv om badet kun holder åbent fra midt maj til start september, er der ting som skal planlægges.
De mellem syv og nitusinde gæster, som hvert år besøger badet, gør, at en del ting skal klargøres grundigt hvert år. Opstarten af badet sker primo marts, hvor der fyldes vand i bassinet, og pumper, filtre m.m. startes op. Hvert forår skal vinterafdækningen tages væk, og bassinet skal renses for grene, blade og hvad der ellers er kommet ned i vandet i løbet af vinteren.
Op til sæsonstart bliver der holdt arbejdsweekender og aftener, så området bliver klar til åbning. Der er en del træer/buske som skal beskæres, og fliser som skal renses. Sæby-Gershøj Svømmebad