For tre år siden begyndte min bror og jeg at vinterbade i Gershøj en dag i marts - hvis man kan kalde det at ”vinterbade” i marts.

Vinterbadning er en livsstil.

Der bades året rundt

GERSHØJ: Man behøver ikke at være medlem at saunaklubben i Gershøj for at vinterbade, fortæller Hans P. H. Jakobsen fra Kirke Hyllinge.

– Saunaklubben er et vældigt godt aktiv for Gershøj Havn og vinterbadere og er meget populær, understreger han. 

– For tre år siden begyndte min bror og jeg at vinterbade i Gershøj en dag i marts – hvis man kan kalde det at ”vinterbade” i marts.

– Vi har gjort det så godt som hver eneste dag siden. For to år siden begyndte min kone også at deltage.

– Vi er ikke alene. Der er andre, som bader samtidig med os – sommer og vinter ved syvtiden om morgenen. 

– Om vinteren er det mørkt. Når vi har badet,  drikker vi en kop kaffe, medens vi nyder himlens farveskift til en let rødmen.

Obligatorisk kaffe
– Om sommeren er der mere liv, og ofte starter vi allerede klokken 6.30.  Der er en del mobilhomes på havnen, lystsejlerne er kommet, for ikke at tale om fiskerne som begynder tidligt.

– Med den obligatoriske kop kaffe i hånden nyder vi en – til tider –  meget smuk solopgang som stråler og varmer det hele op – sammen med et rigt fugleliv.

– Det er ved at være en livsstil, der er svær at undvære.

– Efter at have badet i et års tid, besluttede min bror og jeg, at der skulle en ny trappe op, da den gamle ikke kunne mere. Så vi bekostede og opsatte to bad trapper, så man ikke skal vente på hinanden. 

– Trapperne bliver flittigt benyttet af alle, slutter Hans P. H. Jakobsen.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig