Hvis den nye maskine benyttes til hækklipningen, så bliver hækken ”finpudset” med en hækklipper bagefter.

Hvis den nye maskine benyttes til hækklipningen, så bliver hækken ”finpudset” med en hækkelipper bagefter.

Hækken skal jo stadig klippes – og det klarer vi også!

Annonce
Den grønne sæson plejer at være lig med masser af græsslånings-opgaver i Mejsegaardens ordrebog. I år er det andre opgaver, der fylder. 

Byline Tekst og foto af Conny Probst

LEJRE KOMMUNE: Tørken sætter ikke stop for vores arbejde. Vi har haft en del flise- og tømrerarbejder, opsætning af kølemaskiner og hækkene vokser jo stadig, siger Henrik Kirkestrup fra Mejsegaarden.

– Mange vil gerne have klippet hæk inden sankthans. Andre venter til slut juli, fordi der kan være fuglereder i hækken. De kunder, der kun vil have klippet hæk en gang om året, venter til september.

Henrik Kirkestrup har lige investeret i en multimaskine med en armklipper, primært til at klippe større hække med.

– Jeg har valgt en maskine, der ikke er så stor. Så kan den komme ind i mindre haver. Kundens pris bliver nogenlunde den samme, men det fysiske arbejde for os er ikke helt så hårdt, siger han.

Et varieret arbejdsliv
Sidste år startede Jørgen Jensen, der er udlært tømrer og tidligere vicevært, med at arbejde for Mejsegaarden. Og det er han godt tilfreds med.

– Det er meget forskelligt, det vi laver. Der er tømreropgaver og havearbejde. Så skal der monteres kalkknusere, og så skal der opsættes og serviceres varmepumper. 

– Ingen dage er ens, og det er skønt, siger Jørgen Jensen, der har fået et varmepumpekursus, efter han er startet hos Mejsegaarden. 

– Jeg ville ikke have et job, hvor jeg skal arbejde indendørs dagen lang. Inden for de sidste par uger har jeg lavet afdækning omkring skraldespande, lavet et par nye trapper, installeret Spanske vægge i toiletrum og renoveret et par hytter. I morgen skal jeg til Valby og lave noget tømrerarbejde i en butikskæde.

– Jeg kan godt lide, at arbejdet er meget selvstændigt. To dage om ugen arbejder jeg fast for en af Mejsegaardens kunder. Men det er også hyggeligt, når Henrik og jeg er på opgaver sammen.  

– Jeg er glad for variationen i jobbet. Selvfølgelig kan der også være nogle sure dage, når man arbejder udendørs. Men så må man klæde sig på efter forholdene, siger Jørgen Jensen.

De grønne områder
– Hos Mejsegaarden påtager vi os at passe de grønne områder. Både hos private, boligforeninger og erhverv, fortæller Henrik Kirkestrup.

En fast grøn vedligeholdelsesaftale i en boligforening kan eksempelvis indeholde græsslåning, beskæring af træer og buske, klipning af kanter, skråninger og hække, fejning og diverse former for viceværtarbejde og ejendomsservice. 

Og det arbejde bliver udført tilfredsstillende. Det tyder en anbefaling fra en boligforening i Lejre på:

”Stor anbefaling herfra. Mejsegaarden aka Henrik, er superserviceminded, løsningsorienteret, glad og smilende. Han ringer med tilbud/ideer om, hvad der kan gøres for vores boligforenings område. Vi har en fast årlig aftale om hækklipning, (der er meget hæk), og det er så dejligt, at der i prisen er bortskaffelse af haveaffaldet. Og der bliver ryddet så flot op efter endt arbejde”, skriver kunden.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig