I MENY’s vinafdeling kan man finde vine fra det meste af kontinentet – og der er altid vine på tilbud. Et par gange om året tager Michael Ascanius på vinrejse for at besøge forskellige vinhuse rundt omkring i verden. 

I MENY’s vinafdeling kan man finde vine fra det meste af kontinentet – og der er altid vine på tilbud. Et par gange om året tager Michael Ascanius på vinrejse for at besøge forskellige vinhuse rundt omkring i verden. 

Købmanden Michael Ascanius er også vinmand

Det er købmand Michael Ascanius, der svinger taktstokken i MENY’s meget velassorterede vinafdeling.   

Tekst og foto af Conny Probst

KIRKE HYLLINGE: – Vin har altid interesseret mig. Men min helt store passion er portvin, siger Michael Ascanius. – Vi har et kæmpe sortiment i forhold til discount-sektoren, og vi er der til at vejlede. 

– Skal der holdes store fester, har vores kunder mulighed for at få råd og vejledning til, hvad der skal drikkes. Og få vinene hjem i kommission, så de kan returnere de uåbnede flasker, der ikke er blevet drukket.

I MENY’s vinafdeling kan man finde vine fra det meste af kontinentet – og der er altid vine på tilbud. Et par gange om året tager Michael Ascanius på vinrejse for at besøge forskellige vinhuse rundt omkring i verden. 

– Det er både hyggeligt og spændende at finde nye vine og nye leverandører rundt omkring. Portugisis-
ke vine er også gode. Men desværre er de ofte for dyre i forhold til vine fra de store franske og italienske producenter.

Smag og behag
– Som vinentusiast skal man også gerne kunne sætte en vin sammen med den mad, kunderne skal servere, siger Michael Ascanius. 

– Men jeg synes, at man skal have lov til at smage, hvis man eksempelvis skal købe 30 flasker vin. 

– Det er ikke nok, at jeg ved, at den passer til maden. Det er vigtigt, at kunden også kan lide den vin, han serverer for sine gæster, siger købmanden.

– Vores smagsløg ændrer sig hele tiden, og man kan få udvidet sin vin-horisont ved at smage. 

Portvin
– Vi har gjort lidt ekstra ud af portvinene, fordi købmanden har ”portvins-tud”, indrømmer Michael Ascanius. 

– Hvis vi har gæster derhjemme, kan jeg godt finde på at lave en middag, hvor der er portvin til det hele.

– Portvin er ikke en dessertvin. På en varm dag drikker vi tit port-tonic i stedet for en Aperol Spritz.

Østergården
MENY er begyndt at holde vinarrangementer sammen med Østergaard Aktivitetscenter, fortæller Michael Ascanius.

– Det er et fantastisk sted. Jeg ville ønske, at alle byer havde sådan et sted. Der er så mange aktiviteter, og det er hyggeligt og sprudlende at være der.

– At være købmand her i Kirke Hyllinge er sådan lidt familiært for mig. 

– Vi er jo lidt ude på landet, og jeg kender navnene på mange af vores kunder. Vi griner og har det hyggeligt med hinanden.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig