Slagtermester Bettina Lauritsen glæder sig til, at kunne tilbyde kunderne endnu flere lækkerier fra slagterafdelingen, når gourmetslagter Mahmoud får rigtig gang i pølsemageriet.

Mahmoud går efter endnu et speciale; Pølsemageri

Annonce: MENY i Kirke Hyllinge har ansat Mahmoud Jomaa, der er udlært gourmetslagter. Han indkasserede en sølvmedalje til svendeprøven og tager nu fat på et nyt speciale under kyndig vejledning fra slagterafdelingens personale. 

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

Del denne artikel

KIRKE HYLLINGE:  – Vi har allerede det hele til pølsemageri: Røgovn, pølsestopper og lynhakker.  – Når sommergæsterne begynder at komme, så sælger vi grillpølser i mange forskellige variationer, lover købmand Michael Ascanius.

Den, der skal sørge for at føre pølsemageriet ud i livet, er syrisk fødte Mahmoud Jomaa. Han er bosat i Roskilde og har været i Danmark i otte år. 

Mens han uddannede sig til gourmetslagter, har han været weekend-medarbejder i MENY i Kirke Hyllinge. Fra 1. marts er han ansat i butikkens slagterafdeling, hvor han – godt hjulpet på vej af afdelingens andet personale – skal sætte sit præg på spegepølser, rullepølser, tørret kød og grillpølser. 

– Jeg vil gerne lære noget mere. Det tager halvandet år at uddanne sig til pølsemager. Jeg skal være her i Kirke Hyllinge størstedelen af tiden, kun afbrudt af to perioder på Slagteriskolen i Roskilde, fortæller Mahmoud Jamaa.

Jeg skal lære, hvordan man rører fars, hvordan man bruger maskinerne og sætte mig ind i opskrifterne, siger Mahmoud.

”Etniske” pølser
– Når man er pølsemager, så kan man sagtens sætte sit eget præg på pølserne. Mahmoud stammer fra Syrien, så vi kunne godt tænke os, at han også laver nogle ”etniske” pølser, siger købmanden.  

– Et andet sortiment med chili og varme krydderier.

Inden for tre måneder vil man kunne smage Mahmoud Jomaas stegte, kogte og røgede rullepølser, hans grillpølse-variationer, tørrede skinker, spegepølser og røgede bacon.

Hvad er pølsemageri
Med specialet pølsemager lærer man blandt andet at fremstille farsen til pølser samt at stoppe dem.  En del af specialet handler også om at salte og røge forskellige produkter.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig