Jeg prøver at presse leverandørerne lidt ned på prisen, så vi kan lave nogle gode tilbud, siger Mathilde Østrøm fra Meny Kirke Hyllinge

Jeg prøver at presse leverandørerne lidt ned på prisen, så vi kan lave nogle gode tilbud, siger Mathilde Østrøm fra Meny Kirke Hyllinge

Mathilde havnede på den rigtige hylde hos Meny i Kirke Hyllinge

ANNONCE
Mathilde Østrøm er i mesterlære hos MENY i Kirke Hyllinge. Hun startede som ungarbejder.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

KIRKE HYLLINGE: Som 15-årig fik Mathilde Østrøm et job efter skoletid som ung-arbejder hos MENY, hvor hun primært sad ved kassen. Halvandet år senere startede hun på gymnasiet, men droppede hurtigt ud og fik i stedet nogle flere timer hos MENY.

– Så fik jeg tilbudt at blive elev her. Uddannelsen tager tre år, og jeg har rokeret rundt mellem de forskellige afdelinger. Til efteråret skal jeg op til den afsluttede eksamen, og til april 2024 er jeg udlært, fortæller Mathilde Østrøm, der pt. står med ansvar for hylderne med bageartikler, krydderier, dyreartikler, rengøringsartikler og babyartikler. 

Hun bestiller varer hjem og sørger for, at der er fyldt op på hylderne. 

– Det er vigtigt, at man som elev får prøvet de forskellige afdelinger, så man ved, at der er varer, der har kort holdbarhed. De skal også kunne finde ud af at udregne en avance og gøre op med sig selv, om det nu også er det rigtige sortiment. Og så skal de kunne tale med vores leverandører, indskyder købmand Michael Ascanius.

Et alsidigt job
– Jeg prøver at presse leverandørerne lidt ned på prisen, så vi kan lave nogle gode tilbud, siger Mathilde Østrøm.

– Det er også en vigtig del af at være elev. Man skal købe nogle ordentlige varer og få dem til en god pris. Det er købmandskab, siger købmanden. Der er af den overbevisning, at hvis butikkens flaskeautomat piber, eller der er brug for en kasse-medarbejder, så kan Mathilde træde til. 

– Jeg kan også finde ud af at bruge plast- og pappresse-ren. Vi skal alle sammen kunne lidt af hvert. Jeg synes, at det er mega-fedt, at man har forskellige opgaver i løbet af dagen, siger Mathilde.

Skolegangen, der hver gang er af en uges varighed, foregår på Business College i Mommark.

– Mathilde har fået rigtig gode karakterer i skolen. Og så har hun altid været meget servicemindet. Det hører man også fra kunderne, fortæller Michael Ascanius.

– Jeg synes, det er rart at få et godt grin med kunderne hen over hylderne, tilføjer Mathilde.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig