Michael Ascenius med tre af de mest populære sommervine.
Rosévin er sol og sommer
ANNONCE: Rosévine er god til en hyggelig sommeraften på terrassen og i særdeleshed også til en dejlig grillaften.
Del denne artikel
Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.
KIRKE HYLLINGE: En god vin kan føje en ekstra dimension til måltidet. Og nu er det blevet rosé-tid, hvis man spørger Michael Ascanius, købmand i MENY Kirke Hyllinge.
– Sommervine er typisk lettere, mere forfriskende og frugtagtige. Perfekt til varme dage. Vores smagsløg er forskellige. Mine smagsløg siger mig, at vi skal drikke rosévin. Den er både god til hygge inden måltidet og til maden.
– Kan man både drikke rosévin til asparges med sauce mousseline, en god bøf, grillpølser og til revelsben, spørger magasinets udsendte. Og det udløser fire gange ”sagtens”, fra købmanden, der også er vinmand og ham, kunderne spørger til råds, når der skal købes vine.
– Grillmad kan godt være lidt fed i det. Så er det godt med en kold rose, siger han.
Rosé fra mange lande
Provence er hovedsædet for klassisk kvalitetsrosé og også den rosévin, Michael Ascanius selv foretrækker.
– Rosévine fra Provence kan nydes året rundt. De er sprøde, friske og lækre med masser af smag.
– Især om sommeren er de populære på grund af deres lette og forfriskende karakter. Det er en tør vin med et høj syreindhold. Det gør den til en perfekt ledsager til fisk, skaldyr, grøntsager, salater – og til grillmad.
– I Portugal er de gode til rosévine, også de perlende. Rosévine fra Chile og Tyskland/Østrig er også fantastiske.
Der bliver også lavet en del alkoholfri rosévine, som er meget gode. Her fremhæver Michael Ascanius vine fra Frankrig og oversøiske lande.
MENY har rosévine i alle prislag. Men der er dog en ”ulempe” ved rosévin, indrømmer købmanden:
– En kold rosé smager så godt. Den er let at drikke, så man skal passe på med, hvor meget man indtager. Inden man får set sig om, har man drukket en flaske, siger han.