Fra venstre: Kaj Christiansen, Finn Enevoldsen, Per Kiegstad, Henning Hansen, Børge Frydenlund og dagens ”formand” Mogens Lindhardsen.
Spidskålsgryde og æbletrifli
En gang om ugen mødes seks herrer på Østergaard Aktivitetscenter for at lave mad sammen. Og for at nyde det hyggelige samvær.
Tekst og foto af Conny Probst
KIRKE HYLLINGE: Den obligatoriske kop kaffe er drukket, opskrifterne er allerede delt ud og rollerne er fordelt, da LejreMagasinet tropper op på Østergaard Aktivitetscenter på Karlebyvej 58.
”Formandsposten” går på skift, og denne onsdag er det Mogens Lindhardsen, der har valgt menuen: Spidskålsgryde med fløjlsblød kartoffelmos og æbletrifli til dessert.
– Man er formand hver sjette uge, og der er ingen, der har vetoret. Man accepterer formandens madvalg. Det er også ugens formand, der står for indkøb, forklarer Mogens Lindhardsen.
Deltagerne betaler 100 kroner pr. gang for mad og drikke – sidstnævnte køber man på aktivitetscentret.
Overskuddet går til den årlige sommerfest og til juleudflugten. Til begge arrangementer bliver konerne inviteret med.
I mange år
Per Kiegstad, Henning Hansen, Børge Frydenlund og Mogens Lindhardsen står for hovedretten denne dag og Kaj Christiansen og Finn Enevoldsen for desserten.
Henning Hansen har deltaget på holdet i 17 år, Finn Enevoldsen, Kaj Christiansen og Mogens Lindhardsen har været med i 13 år og Per Kiegstad i 12 år. Børge Frydenlund er forholdsvis ny på holdet.
Deltagerne mødes hver onsdag klokken 10. Klokken 12 skal maden stå på bordet, for køkkenet skal være rømmet klokken 14.
Så de seks herrer ifører sig hver især et medbragt forklæde – for det hænder jo, at man kommer til at spilde.
– Klokken 10.45 er der ølpause. Hvis tiden bliver overskredet, kan man høre folk pruste, siger Per Kieg-
stad.