Lotte greve, formand for Udvalget for Børn og Ungdom

Lotte greve, formand for Udvalget for Børn og Ungdom

Væksten i Kirke Hyllinge

Tekst og foto af Robert Dumong

KIRKE HYLLINGE: Inden for de sidste 10 år har Kirke Hyllinge været kraftig vækst, og flere nye projekter er på vej til tegnebrættet. Særligt området mellem St. Karlebyvej og Vintappervej er målet for den kommende vækst.

Nye tilflyttere, sandsynligvis i den aktive alder med børn undervejs og i vækst, vil kræve, at der i området er tilstrækkeligt med institutionspladser – ikke mindst til børn i vuggestue og børnehavealderen.

Lejre Kommune er i den positive situation, at der aktuelt ikke er ventelister til børnehave og vuggestue, men det er en situation, som kan ændres markant, når de mange nye familier melder deres ankomst. Så højst sandsynligt vil der indenfor en overskuelig årrække være mangel på pladser.

Nogle mener, at man i den anledning bør være på forkant, så der parallelt med de kommende byggerier opføres de forventede institutioner. Det er modellen, som afspejler det ideelle samfund, hvor man ikke behøver at tage hensyn til det økonomiske.

Og så er der gruppen som tøver: For hvad vil den almindelige mening være, hvis man opfører et hus med omkostninger i omegnen af 35.mio, giver det den nødvenlige bemanding og betaler de løbende omkostninger til driften, hvis det viser sig, at behovet er anderledes, end man forestiller sig. At finde en anden, mere spiselig økonomisk model, betegnes af denne gruppe som rettidig omhu.

Birken
I forbindelse med Sofiehøj Skolen ligger en daginstitution, kaldet Birken. For tiden er der en fungerende børnehave, men halvdelen af komplekset ligger ubrugt hen. Her har tidligere været center for dagpleje, og den kommunale afdeling for børn og unge mener, at man her kan indrette en vuggestue. Den er faktisk indrettet allerede – kræver blot en smule istandsættelse og renovering i visse af lokalerne.

Ideen om et mere lokalt center direkte i Kirke Hyllinge er ikke skrinlagt, men under mottoet: rettidigt omhu mener Formand for Udvalget for Børn og Ungdom, Lotte Greve, at det er mest økonomisk forsvarligt på nuværende tidspunkt, at genbruge lokaler, som er i kommunalt eje.

Jamen – er der ikke langt fra Kirke Hyllinge til Birken. Faktisk ikke længere end afstanden fra den nye meget populære institution i Allerslev til brugere i Rorup og Øm.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig