Slagtermester Kennet Hansen overtog virksomheden i marts 2001. I 2017 blev det tidligere Osted Ost en del af forretningen, så butikken i dag også tilbyder mere end 100 oste fra det meste af Europa.

Osted Slagter&Ost er en god og gammeldags slagter med tradition for de bedste slagtervarer og alt indenfor det stolte fag.

Fra gammeldags slagterbutik til et moderne madhus

ANNONCE: Der har været slagter på Fugletoften siden 1910. Med slagtermester Kennet Hansen ved roret i snart 25 år har Osted Slagter&Ost skiftet image.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

OSTED: – Jeg overtog slagterbutikken i marts 2001 og har stadig mod på arbejdslivet. Jeg satser på at fortsætte med slagterfaget mange år endnu, fortæller slagtermester Kennet Hansen, der har været selvstændig siden 1995. 

Han er født og opvokset i Ortved og udlært hos Benløseslagteren. Så blev han kok i Søværnet, og fik sidenhen job hos Slagter Frimann i Roskilde og i brugsen i Hvalsø – inden han blev ansat som slagtermester i Schou-Epa på Nørrebro og endte med at købe en butik på Frederikssundsvej. 

I Kødbyen mødte han den daværende ejer ( Polle) af slagterbutikken i Osted. Han fortalte, at butikken var til salg, og så vendte Kennet Hansen næsen hjemad.

– Jeg gik alene herude i ¾ år, før jeg fik elev på. Dengang var det primært kød og pålæg, vi producerede. Det har ændret sig markant.

– Vi er gået fra at være en gammeldags slagterbutik til at være et moderne madhus, hvor kødet kun udgør en lille del af salget. 

– Vi sælger pizzaer, supper, varme retter, osteborde, pølseborde, rigtig tapas, salater, vegetariske retter, fisk og vine. Stort set alt, hvad folk kan tænke sig.    

– Til DHL-stafetten i Fælledparken grillede vi til 1.400 mennesker. Det hidtil største arrangement var et motorcykeltræf, hvor vi bespiste 1.000 mennesker i en hel uge. Der havde jeg 40 mand beskæftiget, fortæller Kennet Hansen.

Dinner/transportable
Størstedelen af butikkens mad ud af huset er buffeter – til alle slags fester.

– Vi har seks forskellige faste buffeter til minimum 15 personer. Med flere slags kød og tilbehør. 

– Nogle kunder foretrækker at plukke lidt fra de forskellige buffeter og selv sammensætte, hvad de kan tænke sig, forklarer slagtermesteren – og henviser til butikkens hjemmeside: slawter.dk. 

Den rette
Selv om Kennet Hansen stadigvæk er ved roret, er han begyndt at kigge sig om efter den rette, der hen ad vejen kan overtage butikken.

– Jeg leder efter en, der vil købe sig ind i butikken. Jeg er så småt ved at være parat til at give stafetten videre 

– Jeg er villig til at være i butikken og være behjælpelig, når den rigtige slagtermester kommer på banen, siger Kennet Hansen. 


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig