Slagtermester Kennet Hansen overtog virksomheden i marts 2001. I 2017 blev det tidligere Osted Ost en del af forretningen, så butikken i dag også tilbyder mere end 100 oste fra det meste af Europa.

Vores produktion er gammeldags – her er ingen digitalisering – men masser af godt håndværk fortæller Slagtermester Kennet Hansen for Osted Slagter & Ost.

Omdrejningspunktet er hjemmelavet – og det kan smages

Annonce: Køber man ind til julen hos Osted Slagter&Ost , så går man hjem med produkter, der er kælet om. Det gælder både kødet og tilbehøret.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

OSTED: Hvordan man får sværen sprød på flæskestegen? Jamen, du steger da bare kamstegen i cirka halvanden time ved 180 grader. Kødet er jo krogmodnet, så sværen bliver altid sprød, siger slagtermester Kennet Hansen.

– Vi har lige bestilt kamme hjem. De kommer til salg den 22. – 23. december, for de skal først krogmodne i otte dage, fortæller slagtermesteren. Der anbefaler, at man beregner 300 gram kød pr. person, hvis man serverer flæskesteg juleaften. Og rigeligt med sovs.

– Men hvad så anden? vil LejreMagasinets udsendte vide. – Den steger du dagen før i fire til fem timer ved 120 – 130 grader. To tredjedele af tiden med brystet nedad. Så køler du den ned, klipper den ud og placerer den oven på de svesker og æbler, der har været i anden. Pensler den med andefedt fra skyen og drysser salt og peber på. På dagen skal den i ovnen 20-25 minutter ved 220 grader. 

Foretrækker man en nemmere løsning, så kan man købe slagterens vakuumpakkede and, der har ligget i sous-viden i 15 timer ved 66 grader.

– Den er vakuumpakket med fedt og sky og er mør som smør. Den skal varmes op på dagen efter samme princip som en almindelig and. 

Der skal masser af sovs til
Sidste år solgte Osted Slagter&Ost mellem 60 til 70 liter ande-/flæskestegssauce, masser af hjemmelavet rødkål, syltede rødbeder, agurkesalat og brune kartofler. 

– Man kan også købe en andemenu til jul med det hele. Helt ned til en portion. Det gælder både vores jule- og nytårsmenu. Selv om man er alene, skal man da også have god mad, siger Kennet Hansen. 

Sovsen er lavet med fløde og kogt på and- og flæskesteg. 

– Det tager flere dage at lave den. Vi kalder den for julesovs, for den kan også bruges til gås og kalkun.

Julegavepakker

Mangler man en perfekt julegaveidé, en værtindegave eller en firmagave, så sælger Osted Slagter& Ost julepakker med hjemmelavede lækkerier til både juleaften og juledagene. 

Pakken består af krogmodnet kamsteg, gammeldags hjemmerøget bacon, slagtersylte, julepostej med bacon og en halv Osted spegepølse samt en italiensk julevin og to julebryg fra Dagmar Bryghus. Smukt pakket i en gavekurv. 

Osted slagteren er specialist i italienske vine og er også leveringsdygtig i vingaver.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig