Nu kan du blive vaccineret på Hvalsø Apotek.

1. oktober lyder startskuddet til den årlige vaccination mod influenza og covid-19.

Bliv vaccineret på Hvalsø Apotek -mod influenza og covid-19

Annonce: Sæsonen for infektionssygdomme står for døren, og på Hvalsø Apotek kan du fra 1. oktober gratis blive vaccineret mod influenza og covid-19. Det gælder alle, der er fyldt 65 år, samt gravide og særlige risikogrupper. Man kan enten bestille tid til vaccinationen på www.vaacciner.dk, hvor vi kun har enkelte tider til rådighed – eller blot  komme forbi apoteket og blive vaccineret, uden tidsreservation. Vær dog opmærksom på, at vi ikke kan vacinere alle på en og samme dag, men vaccinerer gennem en længere periode, så vi når at vaccinere alle.

Det er desværre ikke os på apoteket, der styrer, hvor mange vacciner vi får mulighed for at tilbyde. Det betyder også at der kan være risiko for, at vi en gang indimellem kan løbe tør for vacciner, så enkelte må vente et par dage, indtil der kommer nye forsyninger – men vores kunder er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os og tjekke den aktuelle status, fortæller Charlotte Wiberg.

1. oktober lyder startskuddet til den årlige vaccination mod influenza og covid-19. Den er gratis for personer, der er fyldt 65 år, samt for gravide i 2. og 3. trimester og personer med kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-karsygdomme og diabetes. Det vil sige alle, der er i risiko for at få et alvorligt forløb med influenza og covid-19.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man får begge vaccinationer, og at man får dem samtidig. Man kan enten blive vaccineret på apoteket eller på et af de regionale vaccinationscentre. 

Her på Hvalsø Apotek er vi super glade for, at være en del at et så vigtigt vaccinationsprogram – og husk, der er åbent for vaccination til alle – tidsbestilling af influenza- og covid-19-vaccination til risikogruppen og drop-in influenzavacciation til egenbetalerer og selvfølgelig også dem i risikogruppen,” siger apoteker apoteker Charlotte Wiberg fra Hvalsø Apotek.

Også børn 2-6 år anbefales vaccination mod influenza. Det mindsker deres risiko for at få influenza og smitte resten af familien. Vaccinen gives som et pust i hvert næsebor, og det skal barnet have to gange med en måneds mellemrum. 

Ifølge Charlotte Wiberg får alle borgere over 65 år samt forældre til børn 2-6 år en invitation i Digital Post (eller pr. brev, hvis man er fritaget for Digital Post), hvorefter man kan bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. 

Er man ikke i en af risikogrupperne, kan man for 215 kr. blive vaccineret på apoteket mod influenza ligesom tidligere år. 

Vaccinationerne tilbydes i samarbejde med Medicals ApS, som er lægefaglig ansvarlig for vaccinationerne.

Hvalsø Apotek, Roskildevej 4, 4330 Hvalsø. Tlf.: 46 40 80 06. www.hvalsoe-apotek.dk.

OBS: Vær opmærksom på, at der er et meget begrænset antal parkeringspladser foran apoteket, så har du mulighed, så lad bilen blive hjemme eller parker på en af de store parkeringspladser i byen, slutter charlotte Wiberg.

Fakta om vaccinationer:


Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende personer bliver vaccineret mod influenza og covid-19:

• Personer på 65 år og derover Personer under 65 år med kronisk sygdom, herunder:

• kroniske lungesygdomme

• hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blod-tryk)

• diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)

• medfødt eller erhvervet immundefekt, fx. personer med immunglobulin-defekter, organ- eller stamcelletransplantation, kræft i behandling med kemoterapi eller personer i anden immundæmpende behandling

• påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft

• kronisk lever- eller nyresygdom

• andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko

• Personer med svær overvægt (BMI>35) eller alvorlige sygdomme/tilstande, som medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko (fx. personer med svær psykisk lidelse, Downssyndrom eller svært misbrug)

• Gravide i 2. eller 3. trimester

• Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet im-mundefekt eller børn i øget risiko for alvorlig influenza eller covid-19

• Førtidspensionister samt børn i alderen 2-6 år tilbydes desuden gratis vaccina-tion mod influenza.

Tilbuddet om vaccination gælder i perioden fra 1. oktober 2023 til 15. januar 2024.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig