Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser. Der er mange, der godt vil have mulighed for at scanne deres varer selv, fortæller Kim Kanstrup, direktør i Hvalsø Brugsforening.

Spring køen over – og spar lidt tid

SuperBrugsen har fået sat helt nye selvbetjeningskasser op – og det har givet rigtig mange positive tilkendegivelser.

Del denne artikel

Tekst af Conny Probst.

HVALSØ: Mange kender sikkert det at stå og trippe – med få varer på båndet – og vente på, at kunderne foran en er blevet ekspederet. 

Det er ikke nødvendigt længere i SuperBrugsen, for her fik man medio juni sat en række helt nye selvbetjeningskasser op i butikken.

Det betyder, at butikken allerede fra klokken otte om morgenen har åbent i syv kasser.

– Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser. Der er mange, der godt vil have mulighed for at scanne deres varer selv, fortæller Kim Kanstrup, direktør i Hvalsø Brugsforening.

For alle kunder
Før var der to scan-selv kasser for kunder med Coop-appen. Nu er der seks selvbetjeningskasser. 

De nye kasser er for alle kunder. Man kan selv scanne sine varer, også selvom man ikke er medlem af Coop. 

Der kan betales med kort og med Coop appen, men ikke med kontanter. 

Hvis man som medlem vil have sine medlemsfordele, skal man registrere sig, når man betaler – enten med appen eller med det fysiske kort.

Plejer man at bruge scan og betal, så er der ikke ændret ved det; man kan fortsat danse sig gennem butikken, imens man scanner sine varer og betaler med Coop appen. 

– Det, vi har kunnet se, når vi har været i nærheden af de nye selvbetjeningskasser – og det er noget, der har haft høj prioritet – er, at mange ikke har været klar over, at det ikke kun er for kunder med Coop-app, fortæller Kim Kanstrup.

Samme antal medarbejdere
Andelen af dem, der betjener sig selv, er allerede fordoblet.- Det var det, vi håbede på, siger Kim Kanstrup og understreger, at selvbetjeningskasserne ikke har reduceret antallet af medarbejdere i butikken. – Vi er det samme antal som før. Men det har givet dem, der sidder ved de yderste kasser, mere ro.

– Vi kan allerede nu se, at det har gjort en forskel. Så det er også rigtig godt for arbejdsmiljøet.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig