Kim Kanstrup, direktør i Hvalsø Brugsforening, glæder sig til at se det færdige resultat.

Kim Kanstrup, direktør i Hvalsø Brugsforening, glæder sig til at se det færdige resultat.

Tingene er ved at finde et mere normalt leje

Annonce. Størstedelen af de nye lejeboliger på Søtorvet er udlejet. Og de 11 ejerlejligheder på førstesalen kan snart beses af interesserede købere.

HVALSØ: – Området er så småt ved at være færdigt. Håndværkerbiler og byggematerialer er der ikke så meget af mere. Den nye Søvej er afleveret til kommunen, og den færdige butik er overdraget til Aldi Ejendomme A/S.  – Tingene bliver stille og roligt færdige, siger Kim Kanstrup, direktør i Hvalsø Brugsforening, om 2. etape af Søtorvet.

– Planen om at være stort set færdige i løbet af oktober ser ud til at holde. Vi planter det sidste i slutningen af oktober, primo november. Der, hvor det er mest tydeligt, at vi arbejder, er på området foran SuperBrugsen, siger Kim Kanstrup. – Området tager karakter. 18 af de 24 lejligheder er allerede lejet ud, og der mellem fire og seks fremvisninger hver uge. I slutningen af september er de 11 ejerlejligheder færdige, og så går vi i gang med at holde åbent hus.

Søtorvet – en gågade
Parkeringsarealerne er fuldstændig færdige, fortæller Kim Kanstrup. – I lang tid har vores primære kundeparkering været ud mod Hovedgaden. Nu skal vi vænne kunderne til at bruge de nye parkeringsforhold.

– Inklusiv de pladser, der er etableret ved 365-butikken, er vi oppe på 140.  I en lang periode – hvor det var svært at finde parkeringsplads foran 365 – har det været sådan, at der er blevet set igennem fingre med, at folk har parkeret uhensigtsmæssigt på Søtorvet og har brugt Søtorvet til gennemkørsel. – Nu, hvor byggeriet er overstået, skal vi tilbage til normalen: Søtorvet er en gågade, og der kommer skilte op nu. 

De eneste motoriserede, der må køre der, er varekørsler til butikkerne mellem klokken 10 og 16, understreger Kim Kanstrup. 

Aldi-butikken
– Vi er stadig uafklarede med, hvad der åbner i butikslokalet. Butikken er afleveret, og vi har haft et særdeles professionelt samarbejde med Aldi Ejendomme A/S.  – Vi har kunnet samarbejde om de småting, der har været undervejs i projektet og har på ingen måde kunnet mærke, at det ikke er Aldi, der skal køre videre med det. 

– Jeg glæder mig til at se det færdige resultat. Til ikke at blive ringet op hele tiden og til ikke at modtage mellem 40 og 60 mails om dagen. 

– Og jeg glæder mig over at se, at den vision, som Hvalsø Brugsforening har haft for bymidten, nu er ved at være på plads. Det er blevet et attraktivt byrum, som vi ellers ikke ville have haft.

Søtorvet
– Tingene er ved at finde et mere normalt leje. Den nye dagligdag bliver også en ny dagligdag for butikkerne på Søtorvet.  – De har også lidt under byggeprocessen. Og de manglende p-pladser har gjort, at Søtorvet har været mere en trafikåre end en gågade, siger Kim Kanstrup.  

– Der er nogle butikker, der mangler at blive lejet ud. Men nu, hvor byggeriet er overstået, har vi allieret os med EDC-mæglerne i Roskilde om at få udlejet de sidste butikker.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig