Bettina Lauritsen, fra Meny Kirke Hyllinge, fylder køleboksen op fra morgenstunden. - Jeg starter med at stege de forskellige kødstykker, og når de er kølet af, så bliver de forskellige retter pakket.

Bettina Lauritsen fylder køleboksen op fra morgenstunden. – Jeg starter med at stege de forskellige kødstykker, og når de er kølet af, så bliver de forskellige retter pakket.

Nemme middagsretter tilberedt af skønne og friske råvarer

Der er masser af forskellige convenienceretter hos Meny. Delvist færdiglavede retter, hvor slagteren har stået for størstedelen af tilberedningen.

Tekst af Conny Probst. Foro Klaus W. Rasmussen

KIRKE HYLLINGE: – Folk har fundet ud af, at vi har et stort udvalg af nemme retter – såkaldte convenience retter – og de er blevet mere bekvemme med at købe dem. Vi har både egnsretter og nye, spændende retter, siger købmand Michael Ascanius.

– Det hele er samlet. Man skal ikke købe noget ekstra, fortæller slagter Bettina Lauritsen, der hver morgen mellem klokken 6 og 6.30 går i gang med at tilberede de nemme retter.

– I dag skal det hele gå så stærkt. Så er det rart med en køleboks, hvor der er alt. Lige fra frikadeller med brun sov til en mørbrad med pestofyld, siger købmanden.

De nemme retter er lavet af friske råvarer, og der er altid mellem 10 og 15 forskellige middagsretter. Lige fra ”mormorretter” til det finere køkken. 

Priserne ligger på mellem 55 til 120 kroner for en nem ret til to personer.

Når man er kommet hjem med middagsretten, så tager man bare låget af og varmer den.

– Det tager mellem 15 til 20 minutter, så er retten færdig. Man kan varme den i mikrobølgeovn eller i sin ovn. Jeg anbefaler, at man bruger ovnen; det kan godt blive lidt tørt i en mikrobølgeovn, siger Bettina Lauritsen.

– Op til weekenden laver jeg tillige en weekendkasse med to gode bøffer, bearnaisesauce, salat og en kartoffel-variation. Der er også en dessert til, siger Bettina Lauritsen.  

Inspiration

– Hvis man ikke hjemmefra har skrevet på indkøbssedlen, hvad man skal have til middag, så kan man godt i stedet blive inspireret af retterne i boksen. Folk ved, at vi har dem, fortæller Michael Ascanius. 

Bettina Lauritsen fylder køleboksen op fra morgenstunden. 

– Jeg starter med at stege de forskellige kødstykker, og når de er kølet af, så bliver de forskellige retter pakket. 

– De kan holde sig i fire dage fra den dato, der er sat på.

En af de meget populære retter er kyllingebryst omviklet med lufttørret skinke og med mozzarella, lidt reven ost og paprikastykker på. Og med flødekartofler til.

– Der kommer hele tiden nye retter til. Det, synes kunderne, er spændende, fortæller købmanden. 

– Til vinter tror jeg, at jeg vil prøve at lave brunkål, siger Bettina Lauritsen.

Kød-ønsker efterkommes

– Folk kan selvfølgelig også få skåret det stykke kød, de ønsker. Jeg kan skaffe stort set alt hjem i løbet af en til to dage, siger slagteren.

– Det være sig kalvehjerter, nogle specielle udskæringer eller et slag, hvis man selv vil lave eksempelvis rullepølse eller porchetta.

– Jeg kan hjælpe med alt inden for kød, forsikrer Bettina Lauritsen. 

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig