Der bliver varmet flittigt op inden gåturen i skoven

Der bliver varmet flittigt op inden gåturen i skoven.

Hjernemotion helt ude i skoven

Det er alle muskler – også lattermusklerne – der bliver rørt, når henved 30 seniorer dyrker fysiske og mentale øvelser i det fri. 

Tekst og foto af Conny Probst

HVALSØ: – Klap på lårene, kommanderer instruktør Inger Merete Sørensen. – Vores egne, spørger en herre straks. – Du håber stadig, hva’, siger en af damer, og latteren breder sig.

Klokken er 10.30 en råkold tirsdag morgen, og deltagerne på ”Hjernemotion i det fri” er ved at være færdige med en halv times opvarmning på parkeringspladsen for enden af Skovvejen i Hvalsø. 

Forude venter en gåtur i skoven – med indbyggede øvelser af forskellig art.

– Vi er i gang med sjette år og har en meget stabil og munter gruppe. Og vi får stadig nye medlemmer, fortæller Charlotte Bruhns, der er kontaktperson på aktiviteten.

Hjernemotion i det fri er udsprunget af projektet “Hold hjernen frisk”, udarbejdet af DGI med støtte fra Nordeafonden. Nu er det en afdeling under Sjov Senior Motion. 

Hop og sving
Deltagerne bliver budt på en lille opstrammer for at få varme i kroppen, inden instruktørmedhjælper Alice Stengade Nielsen starter opvarmningen. 

Der bliver hoppet på stedet og svinget med arme og ben. Så bliver arm- og benbevægelserne tildelt numre, så deltagerne også får gang i hjernecellerne, når der eksempelvis bliver råbt: 32 eller 16, og man skal levere de rette fagter. 

Øvelser i skoven
Senere tager instruktør Inger Merete Sørensen over. Hun har flere ting i baghånden, når deltagerne skal ud at gå i skoven.

– Vi skal lave dreje- og ba-lanceøvelser og kaste pinde til hinanden. Nogle gange har jeg bolde med, og vi spiller også tit kryds- og bolle ude i skoven. 

Det er tydeligt, at deltagerne nyder hinandens selskab.

Halvdelen af de henved 30 deltagere har været med i flere år, men gør alt for, at nytilkomne skal føle sig som en del af holdet.

Aktiviteterne varer 75 minutter og afsluttes ved, at alle strækker ud. 

– Vi får alle sammen masser af motion og gode grin, siger Inger Merete Sørensen, inden hun kommanderer:

– Så går vi ud i skoven to og to. Den forreste skal gå med lukkede øjne.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig