Henriette Nielsen fra grøntafdelingen i SuperBrugsen i Hvalsø

Jeg har arbejdet med frugt og grønt i mange år, og jeg brænder for det, siger Henriette Nielsen.

Hun bestemmer over grøntsagerne

ANNONCE
Henriette Nielsen, der er SuperBrugsens nye leder i frugt- og grøntafdelingen, er uddannet grønt-gastronom.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

HVALSØ: – Når det er lokalt, så bliver man jo lidt gladere, siger Henriette Nielsen, da hun kommer kørende med en vogn fyldt med friske jordbær fra Lykkesholm i Osted. De mange bakker med jordbær bliver stablet pænt, og så har den nye leder af frugt- og grøntafdelingen tid til at snakke. 

– Jeg vil gerne have så meget lokalt, som vi kan få, siger Henriette Nielsen og opfordrer de lokale avlere til at kontakte hende.

Gode sammensætninger
Som leder af afdelingen står Henriette Nielsen for indkøb, disponering og prisfastsættelse. Og hver morgen går hun i gang med kvalitetskontrollen og fylder op med friske varer, hvor der er behov for det.

– Kunderne skal gerne have en god oplevelse og komme hjem med gode varer. Det er mig, der bestemmer over grøntsagerne. Og jeg vil gerne have, at de ligger pænt og stille på hylderne.

– Varerne skal præsenteres på en god måde, og sammensætningen skal være rigtig. Jeg har været ansat i frugt- og grøntafdelingen i MENY i Roskilde og i Skibby og er uddannet grønt-gastronom. Så jeg har lært en del om de gode smage og sammensætninger og om, hvilke grøntsager og frugter der passer sammen. Når man spiser en sommersalat, så vil man jo godt have, at den smager lidt af gode sommerminder, siger hun.

– Alle de ting, vi dyrker nu, passer reelt sammen. Jordbær passer til den bitre hjertesalat eller ruccola, og ny slynget honning passer perfekt til jordbær; det fremhæver smagen og gør noget godt for bærrene.

– Når vi kommer til efteråret, så smager friskreven selleri godt i en mormordressing sammen med friske æbler. Når selleri blivet revet, så forsvinder den skarpe smag, forklarer hun.

Lige nu er det nye danske kartofler og jordbær, der er i høj kurs. Og melon smager godt sammen med ruccola. Det samme gør spidskål og mango, forklarer Henriette Nielsen.

– Jeg bruger altid en mild dressing med olie, en lille smule sennep, honning, salt og peber. Man skal ikke krydre for meget; man skal jo kunne smage grøntsagerne.

En god oplevelse
– Når kunderne kommer hen til mig, så vil jeg gerne vejlede dem. Finde ud af, hvad deres smage er, og så måske pirre dem lidt til også at prøve noget andet, siger Henriette Nielsen.

– Jeg vil gerne tage nogle bestemte frugter og grøntsager hjem. Jeg er jo også selv nysgerrig.  

– Vi skal sætte vores eget fingeraftryk på vores frugt- og grøntafdeling. Jeg overvejer at indarbejde noget skåret frugt i sortimentet, så kunderne ikke behøver at købe en hel melon, hvis de bliver lækkersultne, fortæller hun.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig