Skal der etableres permanente vejbump i Hvalsø, det spørgsmål afgøres snart.

En analyse af testens resultater skal afgøre, om der skal etableres permanente vejbump ved rundkørslen i Hvalsø.

Midlertidige vejbump fjernes – prøveperioden er ved at være slut

Skal der være permanente vejbump i rundkørslen i den sydlige del af Hvalsø? Det skal lokalpolitikerne tage endelig stilling omkring nytår.

HVALSØ: Siden slutningen af august har der ligget midlertidige vejbump i rundkørslen, hvor Ny Ringstedvej bliver til Hvalsø Hovedgade. Lejre Kommunes trafikafdeling har flere gange været ude at observere trafikken, og snart bliver de midlertidige bump fjernet.

Derefter vil trafikafdelingen analysere resultaterne. Og omkring årsskiftet skal Udvalget for Trafik, Miljø og Byggeri så beslutte, om der skal etableres permanente bump ved rundkørslen.

”Siden Lejre Kommune placerede de midlertidige bump, har de fået flere henvendelser fra borgere – positive såvel som negative. Kommunen er i dialog med Hvalsø Byforum, som har observeret trafikken, efter at bumpene er blevet lagt ud. Og Kommunen vil også selv bruge noget tid på at se, hvordan tiltaget påvirker trafikken: Om bilisterne sænker hastigheden, og om bumpene er placeret rigtigt. Det vil alt sammen indgå i den samlede evaluering”, forklarer Henrik Hjortbøl, som er leder af Lejre Kommunes trafikafdeling.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig